На този етап няма да има задължително ваксиниране у нас.

...
На този етап няма да има задължително ваксиниране у нас.
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: На този етап няма да има задължително ваксиниране у нас

На този стадий няма да има наложително имунизиране у нас. Доволен съм от това, че над 70% от лекарите в страната към този момент са ваксинирани. За страдание при другия медицински личен състав процентите не са толкоз високи, както и при учителите, съобщи служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.
„ На този стадий Коронавирус ограниченията, които ще се вкарат на 7 септември, са задоволителни. Ако те се съблюдават няма да бъдат и за дълго време. Ако пък не се съблюдават, може да се наложи да се вкарат по-строги такива, в това число и цялостно затваряне “, разясни той.
Кацаров изясни, че задачата на ограниченията е да се понижи натиска върху лечебните заведения и претоварването на болничната мрежа.
„ Смъртността е директно обвързвана с имунизирането на възрастните хора. Липсата на задоволително ваксинирани хора у е разликата сред нас и другите европейски страни. Между 94-96% от хоспитализациите са на неимунизирани хора, по този начин е и измежду умрелите “, добави здравният министър.
Кацаров разясни, че е изцяло допустимо е да бъде издадено позволение за трета доза още идната седмица, има публично мнение на ЕМА, която не не разрешава слагането на трета доза и предлага на всяка страна сама да реши.
Тя ще може да се слага на хора с хронични болести и на тези с проблеми с имунната система.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР