На този етап нито една от държавите от Западните Балкани

...
На този етап нито една от държавите от Западните Балкани
Коментари Харесай

Държавите от Западните Балкани не отговарят на условията за влизане в ЕС

На този стадий нито една от страните от Западните Балкани не дава отговор на всички условия за влизане в Европейски Съюз. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Тези, които желаят да се причислят към Европейски Съюз, би трябвало да дават отговор на всички критерии и условия за присъединение, само че на този стадий нито една от тези страни (бел.ред. - от Западните Балкани) не дава отговор на всички условия, макар че има голям прогрес във всички тези страни. Наблягам на потребността да работим дружно и да имаме ефикасна битка против проведената престъпност, против корупцията, която унищожава обществото, добави Юнкер.

Европейски Съюз остава мощно зает с европейските вероятности за нашите сътрудници от Западните Балкани. Ще създадем всичко допустимо да работим в тази тенденция и виждам същото предпочитание от страна на сътрудниците ни. Те имат предпочитание да подхващат промени, които са нужни за присъединение към Европейски Съюз ", сподели още Юнкер.

" Когато встъпих в служба споделих, че нито една страна от Западните Балкани няма да успее да се причисли към Европейски Съюз до края на мандата на тази комисия и това натъжи нашите другари. И трябваше след това да уточня желанията си, а точно да ускоря присъединението на тези наши партньорски връзки, да забележим какви ще са статутите на претендент и по кое време ще стане присъединението. Това ще стане в случай че всички условия са изпълнени вероятно през 2025 година, акцентира ръководителят на Европейска комисия.

Всички страни, които желаят да се причислят към Европейски Съюз, би трябвало да са завършили двустранните териториални спорове преди да се причислят, безапелационен е Юнкер.

Досега резултатите от Българското председателство са доста положителни, регистрира още Жан-Клод Юнкер. " България ни впечатлява с качеството на работата си и уповавам се, че това няма да изненада жителите на тази страна. Българите могат да се гордеят с методите, по които техните водачи водят председателството ", добави Юнкер.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР