На този ден почитаме всички онези специалисти, които помагат на

...
На този ден почитаме всички онези специалисти, които помагат на
Коментари Харесай

21 януари - Ден на родилната помощ

На този ден почитаме всички тези експерти, които оказват помощ на живота да се появи на белия свят. Всички изискуем признателност на акушерките, акушер-гинеколозите, неонатолозите и те (които имат здравно образование). Денят се чества на 21 януари от 1951 година с декрет на Народното събрание и датата е определена съгласно празника, който по остарял жанр е на тази дата, а по нов - на 8 януари.

Днешният празник се отбелязва тържествено в АГ отделенията на лечебните заведения и клиниките. Екипите се черпят с питка и мед и назовават с:

„ Тая година, които са родили,
догодина да повторят,
пълните да са изпразнят,
правните да са изпълнят.
Амин! ":

После се прави ритуала по измиване ръцете на акуширащите експерти, като им се подарява сапун и забрадка. А тези, които с божията благословия и с тяхна помощ, сме добили децата си, насочваме своите най-дълбоки благодарности.



В нашата страна, когато медицински експерти отпътуват всеки ден за чужбина, акуширащите лекари и акушерки, неонатолозите са едни от най-подценените фрагменти. Особено неприятно е ситуацията с акушерките, чиято специалност е изгубила доста от престижа си, заплащането е извънредно ниско, а междинната възраст на акушерките е 49 години.

Всеки, който работи в АГ-отделение, носи отговорност за два живота по едно и също време - на майката и на детето. Признателност тези експерти обаче рядко усещат - вземаме щастливи здравите си и хубави бебета и оставяме спомените за лицата им в болничното заведение. Ако имате контакт с акуширащия си екип, обадете им се през днешния ден, намерете метод да ги поздравите. Понякога признателността към свършената работа е най-голямата мотивация, а за тези, които посрещат живота, тя е от решаващо значение.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР