На територията на област Пловдив са регистрирани най-много тежки транспортни

На територията на област Пловдив са регистрирани най-много тежки транспортни ...

На територията на Област Пловдив са регистрирани най-много тежки пътни инциденти.


На територията на област Пловдив са регистрирани най-много тежки транспортни произшествия, сочи статистика на ОД на МВР в града, изнесени на заседание на Областната комисия по пътна безопасност.

Комисията бе свикана от областния управител Здравко Димитров и в работата ѝ взеха участие председателят на ДАБДП Малина Крумова, представители на МВР, общините в областта и неправителствени организации.

Отчитаме усилията на институциите на местно ниво, но трябва да набележим още допълнителни мерки, защото нивото на пътния травматизъм в областта е неприемливо високо, подчерта Малина Крумова.

По думите ѝ на територията на Пловдивска област, за 7-те месеца на годината, са станали общо 444 тежки пътни инциденти, загинали са 34 човека, а ранените са 556.

Фаталните инциденти намаляват с 8 в сравнение със същия период на миналата година, а броят на ранените е със 162-ма по-малко.

Сериозно намаляване на пътния травматизъм се наблюдава след пускане в експлоатация на новия път между Пловдив и Асеновград, но остава тревожната статистика за голям брой инциденти в градски условия, посочи председателят на държавната агенция.

Според статистиката на МВР, катастрофите са съсредоточени в активната част от денонощието, като най-много инциденти с пострадали лица възникват между 18 и 19 часа.

Източник: novini.bg