На територията на дигиталните си канали Българската национална телевизия си

...
На територията на дигиталните си канали Българската национална телевизия си
Коментари Харесай

Журналистът от БНТ Мария Чернева представи пред ученици от НПМГ поредицата си Пътуване към ледения юг

На територията на цифровите си канали Българската национална телевизия си партнира с младите изследователи-географи от Националната-природоматематическа гимназия. Ученици от 8-и, 9-и, 10-и и 11-и клас се срещнаха с журналиста от Българска национална телевизия Мария Чернева, създател на поредицата " Плаване към ледения юг ". По време на полемиката бяха излъчени два от епизодите.



Какви бяха усещанията на учениците по отношение на поредицата:

" Най-много ми хареса екипът, който обикаля и другите събития, които се случват в ледниците на Антарктида. Аз съм изгледала поредицата, ще я виждам повторно сигурно ", разяснява Татяна Петкова, възпитаник в НПМГ.

" На мен ми беше най-интересно природата и по какъв начин наподобява самият континент и островът, на който е българската база ", показа Неди Хаджи, възпитаник в НПМГ.

Авторът на поредицата Мария Чернева отговаряше на десетки въпроси за полярния ни транспортен съд и проучванията на учените на континента.

" Това е една доста добра противоположна връзка, тъй като е знак, че сме съумели да събудим любознанието на децата към света, който ни заобикаля, към науката, климатичните промени и метода да се опазва природата, и какво по-хубаво от това ", сподели Чернева.

Като тематика на бъдещо изследване, измежду младежите се очерта въпросът за какво на Южния полюс няма бели мечки и надлежно не могат да си хапват пингвини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР