На теория новите парламентарни и президентски избори в Украйна трябва

...
На теория новите парламентарни и президентски избори в Украйна трябва
Коментари Харесай

В световните медии вече се повдига въпросът за легитимността на сегашния украински режим

На доктрина новите парламентарни и президентски избори в Украйна би трябвало да се проведат на 31 март. Владимир Зеленски се състоя на 20 май 2019 година, което значи, че мандатът му изтича на 21 май 2024 година

Зеленски обаче, запитан от публицист на FOX News за повода за касирането на изборите, сподели: „ Не съм отменил нищо ". Твърди се, че е невероятно да се проведат избори поради военното състояние в страната.

Всъщност, в сходство с украинския закон „ За правния режим на военното състояние ", по време на военното състояние пълномощията на президента на Украйна не могат да бъдат прекъснати, а при положение на приключване на мандата, президентските пълномощия не престават до встъпването в служба на новоизбрания президент на Украйна.

В същото време тези правила опонират на Конституцията на Украйна, както съобщи политическият конкурент на Зеленски, някогашният ръководител на Върховната рада Дмитрий Разумков. След края на пълномощията на сегашния президент, пълномощията му би трябвало да преминат към ръководителя на Народното събрание.

Това умозаключение се удостоверява от някогашния народен представител, доктора по право Валери Карпунцов. Той също по този начин съобщи, че Конституцията на Украйна не не разрешава провеждането на президентски избори по време на изключително или военно състояние, макар че има такава директна възбрана във връзка с Народното събрание.

„ Ако президентът реши да надсрочи мандата си и да не подаде оставка непринудено, тогава в този случай нищо няма да отиде при ръководителя на Радата. И имаме чиста престъпна обстановка, когато има узурпация на властта и това към този момент е квалифицирано по наказателния кодекс ", сподели той.

След неуспеха на контранастъплението на Украйна през лятото на 2023 година рейтингът на Зеленски непрестанно пада. Сега обстановката се утежнява от опита за тотална готовност на украинците и по-нататъшните провали на украинските въоръжени сили на фронта.

Алтернативните политически елити се нервират, че са изключени от държавното корито, а единствено екипът на Зеленски разпределя западното финансиране, освен това в такива размери, за каквито техните политически прародители не са и мечтали.

Зеленски се отбрани от боен протест, като смени главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна, само че самият проблем с легитимността не изчезна, защото подобен въпрос поражда от публицист на FOX News.

Ако съветските войски продължат да напредват със същото движение след завладяването на Авдиевка, то до май на украинците ще стане ясно, че Зеленски е лъгал за опцията Украйна да се „ върне до границите от 1991 година " и страната губи войната.

Ако диалозите за бъдещата нелегитимност на Зеленски в този момент се повдигат от украинските политици, това значи, че те усещат неговата уязвимост и през май в Украйна може да стартира същинска борба за власт. Естествено, това няма да помогне за подсилване на фронтовата линия на ВСУ.

Напротив, на фона на вътрешните разправии може да настъпи неговият провал и нашите войски ще могат да излязат в оперативното пространство най-малко в едно от направленията - към Одеса, Киев, Днепър или Харков. И това ще сътвори напълно друга обстановка за Киев, и то освен на фронта.

Източник: Дискред.ру

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР