На теория хората могат да се хранят с колкото си

...
На теория хората могат да се хранят с колкото си
Коментари Харесай

Край на гладуването и инжекциите: Създадоха революционно хапче за отслабване

На доктрина хората могат да се хранят с колкото си желаят нездравословни храни, без да се опасяват от спомагателни опасности за здравето си или от това, че няма да се поберат в дънките си.

Ново чудодейно хапче форсира метаболизма на организма, с цел да му помогне да разгражда захарта и мазнините по-ефективно. Изследователи от Съединени американски щати са открили, че остатъкът на магнезий наподобява забавя способността на митохондриите да създават сила, оповестява " The Sun ".

Изтриването на гена, кодиращ белтъка, който управлява потока на магнезий, MRS2, понижава количеството, което постъпва в клетката. Това всъщност ускорява метаболизма, което разрешава на организма да преработва мазнините и захарите по-ефективно. Първоначално учените тестват теорията си, като редактират гените при мишки, с цел да попречват потока на магнезий.

Те откриват, че гризачите са останали слаби, макар че са се хранили с високомазнинна храна.

След 20 седмици хранене с висококалорични храни учените дават на половината от мишките лекарството, а на другите - плацебо. Изследването, оповестено в списание Cell Reports, открива, че хапчето разрешава на животните да останат " стройни " даже при същата високомазнинна диета.

Освен че са понижили тежестта си, мишките са имали и по-ниски равнища на холестерол и кръвна захар спрямо контролната група.

Това допуска, че лекарството се бори и с всички здравословни последствия от неприятната диета.

Изследователите означават, че при мишките, на които не е обещано лекарството, само че са се хранили със същата висококалорична диета, се следи увеличение на телесните мазнини.

" Когато дадем това лекарство на мишките за малко време, те стартират да губят тегло. Ще продължим развиването му ", сподели ръководителят на проучването доктор Мадеш Мунисвами.

Неговият екип е подал поръчка за патент за лекарството и има намерение да организира тествания върху хора през идващите няколко години, съобщи БГНЕС.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР