На техническо ниво този проблем с комунизма не беше решен

...
На техническо ниво този проблем с комунизма не беше решен
Коментари Харесай

Вили Лилков: Не може в учебниците по история да не бъдат споменати трите фалита на държавата

На техническо равнище този проблем с комунизма не беше решен съответно. Има непълноти и несериозно поднесени обстоятелства. Това съобщи в предаването Плюс-минус по Нова телевизия проф. Вили Лилков, който е един от основателите за подписването на петиция против метода, по който е показан комунизмът в учебниците по история.

,,На първо място не може в учебниците по история да не бъдат упоменати трите банкрута на страната по време на комунизма - през 60-а, 78-а и третият банкрут от края на 80-те. Това е по въпроса с икономическата част. А пък Жан Виденов е показан като модернизатор, а Тодор Живков като човек, който се е грижел за народа. Не може да се премълчи и геноцидът в първите 40 дни след 9-и септември. По никакъв метод в тези учебници не се приказва за разбиването на Българската православна черква, не се приказва, че в България е бил изработен опит да бъде присъединена към Съюз на съветските социалистически републики и да стане нейна 16-а република'', разкри проф. Лилков.

,,Ако това се бе случило в края на 90-те години, бих приел, че е станало от неведение, само че в този момент считам, че е изцяло съзнателно. Вече всичко се знае. Освен това единствено в два от учебниците се загатва напълно в резюме каква е била ролята на Държавна сигурност'', добави в умозаключение той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР