На тази маса не говорим за кабинет. Това каза в

...
На тази маса не говорим за кабинет. Това каза в
Коментари Харесай

Николай Денков за преговорите с ГЕРБ: Целта е да извадим парламента от мъртва хватка

На тази маса не приказваме за кабинет. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ съпредседателят на ПГ на " - ", който води договарянията с – за законодателната стратегия на новия парламент.

Важно е да водим прагматично договарянията и от тях да има явен резултат. Както видяхме през днешния ден, резултат има, съобщи Денков във връзка избора на ръководител на Народното събрание.

По време на диалозите от от време на време поставяха тематиката за държавно управление, само че аз споделях, че имам мандат за диалог единствено по законодателната рамка, разкри съпредседателят на ПГ на Политическа партия – Демократична България.

Нашата парламентарна група е доста безапелационна и не чакам никаква смяна в тази позиция (заявката на Политическа партия – Демократична България, че няма да поддържа държавно управление на – – бел. ред.) Целта на това занятие е да извадим Народното събрание от една допустима мъртва хватка, в която то попадна предишния път. Началото на предходния парламент с Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко предопредели да се занимаваме с Изборния кодекс и други тематики вместо с значимите неща. Важно е да зададем друга поска на Народното събрание и да сложим на масата законопроектите, които в действителност са значими за хората, да работим по тях и оттова да създадем нещо потребно, уточни.

Опитваме са да създадем това, което е най-полезно за хората и за страната. Алтернативите са ясни – или отиваме на избори, или прави държавно управление с и, която опция към момента е на масата. Ако не желаеме да отидем на избори, би трябвало да се обединим към тези законопроекти и да работим по тях. Може и да има рецензии, само че в случай че погледнем другите възможности, не виждам по-добра, добави той.

Ако настройката на хората е, че ние постоянно би трябвало да не съгласяваме с другите и да не сядаме на една маса, този парламент доста бързо ще завърши. Ние и в този момент сме споделил ясно къде са границите, само че също по този начин сме споделили, че до момента в който съществува този парламент, би трябвало да се работи по тези законопроекти, означи Денков.

Това са договаряния сред политически съперници. Ние към момента търсим къде има допирни точки. На челните места са законопроекти, които не са признати от много време и по които не са дали своят вот позитивни. Самият факт, че от в този момент ги поддържаха, към този момент е крачка напред, разяснява той.

Това е една доста амбициозна стратегия Имаме план да стартираме с най-важните закони, сподели още съпредседателят на ПГ на Политическа партия – Демократична България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР