На тази дата светът казва: Никога повече!“. Днес отбелязваме Международния

...
На тази дата светът казва: Никога повече!“. Днес отбелязваме Международния
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Холокостът остави дълбок белег върху лицето на Европа

На тази дата светът споделя: „ Никога повече! “.

Днес означаваме Международния възпоменателен ден на Холокоста. На 27 януари 1945 година Червената войска освобождава останалите живи в концентрационния лагер Аушвиц. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия – София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов при започване на днешната сесия и предложи общинските съветници да почетат с минута безмълвие жертвите на Холокоста.  

Преди това дружно с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова и членове на софийската организация на партията се поклониха и сложиха цветя на Паметника на Съветската войска.

„ Холокостът е невиждан освен поради броя на починалите евреи и безкрайната свирепост в лагерите на гибелта, само че и тъй като това е геноцидът, който с мащаба си остави бездънен белег върху лицето на Европа “, съобщи Паргов.

По думите му споменът за този неприличен миг от историята на човечеството би трябвало да бъде камбаната, която непрекъснато да ни припомня да бдим и да не допуснем в никакъв случай още веднъж да се възродят и наберат скорост идеологии, които са образувани върху расизъм и възприятието за господството на един етнос или нация над друга.

„ Свеждаме глави пред паметта на милионите почтени жертви на нацизма. Прекланяме се пред подвига на антифашистите в цяла Европа, на съветския и другите нации в състава на Съветския съюз, които дружно със съдружниците отвоюваха успеха над хитлеристка Германия и сложиха завършек на Холокоста “, уточни водачът на столичните социалисти.

В 16.00 ч. Калоян Паргов ще вземе присъединяване в отбелязването на Международния ден в памет на жертвите на Холокоста в Аула Магна на Алма Матер. Събитието се провежда от Посолството на Израел и СУ „ Св. Климент Охридски “ взаимно с Народното събрание, Министерство на външните работи и Организацията на евреите в България „ Шалом “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР