На тази дата през 1960 г. кубинският лидер Фидел Кастро

...
На тази дата през 1960 г. кубинският лидер Фидел Кастро
Коментари Харесай

Кастро говори 4 ч. и 29 минути пред ООН на този ден през...

На тази дата през 1960 година кубинският водач Фидел Кастро произнася най-дългата тирада в историята на Организация на обединените нации. В продължение на 4 часа и 29 минути той изяснява по какъв начин Куба поддържа Съюз на съветските социалистически републики. Това слово е вписано в Книгата на върховете на Гинес. То обаче е малко спрямо една словесна изява на Кастро в родната му Куба - през 1986 година на конгрес на Комунистическата партия в Хавана той приказва 7 часа и 10 минути.

В живота на Кастро има и други върхове - той самичък твърди, че е претърпял 634 покушения против себе си, главната част от които са проведени от Централно разузнавателно управление на САЩ. Сред способите са отровни хапчета, токсична пура, експлодиращи рапани и химически токсичен костюм за гмуркане, както и прахуляк, който трябвало да накара брадата му да окапе, с цел да понижи известността му.

Независимо от всички кроежи на Централно разузнавателно управление на САЩ и икономическите наказания против Куба Кастро сменя девет президенти на Съединени американски щати - от Айзенхауер до Клинтън.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР