На тазгодишната церемония в Лос Анджелис Бионсе спечели рекордната 32-ра

...
На тазгодишната церемония в Лос Анджелис Бионсе спечели рекордната 32-ра
Коментари Харесай

Наградите Грами 2023: Бионсе влезе в историята с най-голям брой награди

На тазгодишната гала в Лос Анджелис Бионсе завоюва рекордната 32-ра премия " Грами ", а Хари Стайлс изненадващо взе влиятелната статуетка за албум на годината.

Бионсе влезе в историята, като завоюва премията за най-хубав денс/електронен албум за своя еуфоричен денс опус Renaissance.

По този метод тя изпревари унгарско-британския диригент Джордж Шолти, чийто връх от 31 награди " Грами " се задържа повече от 20 години.

" Опитвам се да не бъда прекомерно прочувствена ", сподели звездата, приемайки премията си.

Тя продължи да благодари на фамилията си, в това число на починалия си чичо Джони, който е оказал помощ за изработката на театралните ѝ костюми, преди да стане известна.

Въпреки триумфа си Бионсе още веднъж не получи влиятелната премия за албум на годината. Престижното отличие й се изплъзва за четвърти път, най-много през 2017 година, когато нейният шедьовър Lemonade беше надвит от „ 25 ” на Адел.

Тогава Адел употребява речта си при приемането на премията, с цел да каже, че Бионсе е по-заслужилият победител (въпреки че задържа трофея).

Тази година Хари Стайлс взе короната, като гласуващите за " Грами " оцениха по достолепие гладкия, другарски надъхан към радиото поп на третия му албум „ Harry " s House ”.

В речта си английската звезда сподели следното: " Във вечери като тази явно е най-важно да помним, че няма такова нещо като най-хубавото в музиката ".

Хари Стайлс извърши пламенно и шлагера си " As It Was "

Въпреки това той беше очевидно разчувствуван от оказаната му чест и добави: " Това не се случва постоянно на хора като мен и е толкоз хубаво. "

По-рано звездата завоюва и премията за най-хубав поп албум, получавайки премията си с целувка от Дженифър Лопес.

Адел завоюва " Грами " за най-хубаво поп вокално осъществяване за песента " Easy On Me ", като посвети премията на сина си Анджело.

Певицата описа пред публиката, че е написала първия куплет " под душа, когато избирах да трансформира живота на сина си ", развеждайки се с тогавашния си брачен партньор Саймън Конецки.

Тя добави: " Обичам балада с пиано да печели каквато и да е премия, тъй като това е доста старомодно и доста самоуверено ".

Певицата и авторка на песни Бони Рейт изненадващо завоюва премията за ария на годината, побеждавайки фаворитките Тейлър Суифт и Бионсе с тъжната си балада Just Like That.

Гласуващите безспорно са били трогнати от нежния текст на Райт, в който жена, скърбяща за гибелта на сина си, намира разтуха от мъжа, получил сърцето му при трансплантация.

" Толкова съм горда, че оценявате това ", сподели 72-годишната певица, приемайки трофея си.

Bad Bunny откри шоуто с детонация от цветове, възпроизвеждайки пуерториканска фиеста в коридорите на Crypto.com Arena в Лос Анджелис.

По-късно той получи премията за най-хубав албум в категорията Música Urbana за албума " Un Verano Sin Ti ", който предходната година се задържа 13 седмици преди всичко в Съединени американски щати.

" Направих този албум с обич и пристрастеност, а когато правиш нещата с обич и пристрастеност, всичко е по-лесно ", сподели артистът.

Другите осъществявания бяха на американската звезда Бранди Карлайл и Лизо , която извърши своя настоящ сингъл Special , изпълнен с евангелски претекстове.

По-късно тя завоюва премията за запис на годината за " About Damn Time " и употребява речта си, с цел да отдаде респект на Принс.

Ето в резюме носителите на златните грамофончета в по-важните категории за 2023г.:

албум на годината - " Harry " s House " (Хари Стайлс),

ария на годината - " Just Like That " (Бони Рейт),

най-хубав нов реализатор – Самара Джой

най-хубав рок албум - Patient Number (Ози Озбърн

най-хубава рок ария - " Broken Horses " (Бранди Карлайл),

най-хубаво поп осъществяване - " Easy on Me " (Адел);

най-хубав рап албум - " Mr. Morale & the Big Steppers " (Кендрик Ламар),

най-хубава рап ария - " The Heart Part 5 " (Кендрик Ламар),

най-хубав музикален видеоклип - " All Too Well: The Short Film " (Тейлър Суифт)./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР