На тържествена церемония в театър „Константин Величков“ кметът на Пазарджик

...
На тържествена церемония в театър „Константин Величков“ кметът на Пазарджик
Коментари Харесай

Тодор Попов: Трябва да се гордеем с това, което надграждаме....

На тържествена гала в спектакъл „ Константин Величков “ кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи оценките във връзка 24 май – Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност, които Община Пазарджик присъжда на дейци на културата, преподаватели и шефове на учебни заведения. Водещ на празничната гала беше актрисата София Бобчева, чийто креативен път е почнал от трупата на пазарджишкия спектакъл.



„ За първи път сме в Театъра, вечерта, тъй като желаех церемонията да дава отговор на значимостта на тези Ваши старания и на признанието, което Ви изискуем. Искам тези церемонии да са блестящи, с цел да разберете какъв брой сте значими за нас, за нашата локална общественост, и за това, че съумяваме дружно в напъните Пазарджик да се подрежда на картата на България като град, който през години съумя да резервира всички културни и просветителни обичаи, а това не е малко достижение “. С тези думи Тодор Попов се обърна към присъстващите на церемонията по награждаването на дейци на образованието и културата.

„ Има с какво да се гордеем, в Пазарджик ние успяхме да надграждаме. В нашата община години наред се надгражда. Ако се върнем обратно, вие помните от кое място почнахме, какво беше равнището на образованието, в какви здания се помещавахте, какви технологии използвахте, каква беше материалната база, физическата среда – неща, които дружно успяхме да променим. Затова Пазарджик може да се гордее с съвсем напълно реновирана среда във всички учебни заведения и детски градини - с доста дребни изключения, които ще оправим тази и идната година, с положително равнище на просветителния развой, с положително равнище на преподаватели, които през годините се резервираха и развиха, с положително равнище на шефове, на учители, на педагози, на цели екипи, които действат дълго време. Защото, с цел да управляваш една система, с изключение на добър началник, се желае и добър екип, другояче нищо не се получава и вие го знаете не по-добре от мен, тъй като огромната част от вас ръководят такива системи. “ Това съобщи Тодор Попов и подчертава в словото си на триумфите на екипа, с който работи:

„ Винаги съм казвал, че зад триумфите на града ни стои екипът, който работи с мен, а вие сте част от този екип – директно или индиректно, тъй като ние сме дали своят вот доверие на Вас да осъществявате тази значима активност, която е обвързвана с децата, с подрастващото потомство. Ние би трябвало да вървим напред дружно. Пред нас има доста благоприятни условия, които съм уверен, че би трябвало да използваме рационално, с цел да може след няколко години да се възползваме с изключение на от финансовите средства, които ще постъпят от Европа, ние да създадем по този начин, че да вдигнем равнището на обучение, начетеност и разсъдък на нашата нация. Тук е нашето предизвикателство да отговорим на потребностите на младежите и да ги възпитаваме и образоваме в това да знаят от кое място са тръгнали, къде са, какво са, и да си съблюдаваме традициите, които са ни съхранили като българи. Ние би трябвало да учим децата на традиция, на познания и на отговорност. Едно общество върви напред, когато има виновни хора, когато има ред и дисциплинираност и има упоритост. Затова мога да ви обещая през идващите години да надграждаме това, което сме постигнали. Искам да Ви уверя, че моите цели не престават да бъдат културата, образованието и спорта, тъй като те възпитават - едните са значими за тялото, за здравето, а другите – за душата и за мозъка. Така че това ще бъдат нашите цели през идващите години, с цел да може това, което ще виждаме след време, хората, които ще ни наследят, да са виновни, умни и възпитани. Това са провокациите пред нас “.

Като благодари на напъните на всички за това да възпитават и образоват младежите кметът на Пазарджик връчи и премиите в съответните категории:

I. ОТЛИЧИЯ „ ДИРЕКТОР НА ГОДИНАТА 2021”



1.Категория „ Директор на детско заведение” – Вяра Пейкина – шеф на ДГ „ Зорница “, град Пазарджик.



2.Категория „ Директор на начално учебно заведение, помощно учебно заведение, ЦПЛР” – Георги Бодуров – шеф на НУ „ Никола Фурнаджиев “, град Пазарджик.



3.Категория „ Директор на главно училище” – Ангел Малинов – шеф на ОУ „ Христо Ботев “, село Сарая



4.Категория „ Директор на приблизително учебно заведение, гимназия„ – Георги Георгиев – шеф на Спортно учебно заведение - Пазарджик.

II. ОТЛИЧИЯ „ УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА 2021”



1.Категория „ За достижения в педагогическата процедура с деца от предучилищна възраст” – Елка Стоянова Илиева – старши преподавател - ДГ „ Слънчо “, град Пазарджик.



2.Категория „ За достижения в педагогическата процедура с деца от начален стадий на главната просветителна степен” – Любка Славчева Дачева – начален преподавател и зам. – шеф по образователна активност – ОУ „ Проф. Иван Батаклиев “, град Пазарджик.



3.Категория „ За достижения в педагогическата процедура с деца от прогимназиален стадий на главната просветителна степен” – Бонка Славейкова Медарова – Батаклиева – старши преподавател по БЕЛ и немски език - СУ „ Д-р Петър Берон “, град Пазарджик.



4.Категория „ За достижения в педагогическата процедура с възпитаници от гимназиален етап” – Цветелина Николова Килитанова – старши преподавател по британски език – ЕГ „ Бертолт Брехт “, град Пазарджик.



5.Категория „ За достижения в гражданското обучение и образование на децата и учениците и/или за значими техни изяви в областта на науката и изкуството” – Иванка Ангелова Ангелова – психолог – ОУ „ Св. Климент Охридски “, град Пазарджик.

ІІІ. КУЛТУРНИ ОТЛИЧИЯ



За раздел „ Литература “ - Никола Иванов.



За раздел „ Музика “ - Силвия Ненкова.



За раздел „ Приложно/изобразително изкуство “ - Александра Кисовска.



За раздел „ Журналистика “ - Тодор Гроздев;



В раздел „ Фотография “ - Евгени Попов.



За раздел „ Театър “ - Тодор Танчев.





За принос в библиотечното и читалищно дело - Иванка Трайкова и Нели Троянова.



За повсеместен принос - Инна Церовска.

В края на церемонията кметът Тодор Попов още един път благодари на всички присъстващи за напъните, които са положили в своите сфери на активност. „ Нещото, което ме кара да се усещам горделив е, че зад всички триумфи и достижения се крие трудът на голям брой хора. И моята скромна заслуга е, че в последните години съм направил верните избори “, приключи кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР