На тържествена церемония в Оперния театър бяха наградени заслужилите спортисти

...
На тържествена церемония в Оперния театър бяха наградени заслужилите спортисти
Коментари Харесай

Борец и баскетболният Берое №1 в Стара Загора за 2017 г.

На тържествена гала в Оперния спектакъл бяха наградени заслужилите спортисти на Стара Загора за 2017 година. Отличието "Спортист на годината " завоюва състезателят, номиниран от Спортен клуб по битка Берое - Мариян Димитров.

Тази година Димитров извоюва два бронза - от Световното и от Европейското състезание за мъже, както и първо място от Държавния персонален шампионат. Наградата му бе връчена от отрасловия зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова.

"Изказвам големите си благодарности към кмета на общината Живко Тодоров, към всички, които ме подкрепяха, на моите треньори, без значение от победи и загуби - бяха до мен. Пожелавам триумф на всички спортисти, които дават всичко от себе си за постигането на високи резултати. Бъдете здрави и изживейте едни щастливи празници ", сподели спортистът на 2017 година на Стара Загора.

Отличието "Най-перспективен играч за 2017 година " взе Мария Делчева, която е част от Спортния клуб по бадминтон в Стара Загора. През тази година тя има първо място от Държавния самостоятелен шампионат за девойки под 19 година, както и злато от Държавния екипен шампионат под 19 година Делчева е първа в Европейската класация и десета в Световната.

Има и квота за Младежката олимпиада през 2018 година в Аржентина. Въпреки че не съумя да участва в залата, с цел да вземе персонално плакета си, привет към нея, както и към всички спортисти в града, насочи зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов. "Докато имаме толкоз доста гении в Стара Загора, градът ни може да е най-спортен вечно! ", акцентира Христов.

Мъжкият баскетболен отбор на Берое, притежател на Купата и Суперкупата на България, Купата от Балканска лига и сребро от Националната баскетболна лига, е "Отбор на 2017 година ". Наградата бе връчена от ръководителя на Постоянната комисия по спорт и юношески действия на Общинския съвет Николай Диков на президента на зелено-белите Васил Кифев.

"В годината, в която бяхме спортна столица на Европа, това за нас е голямо достижение. Този триумф нямаше да ни се случи, в случай че нямахме цялостната поддръжка на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров. Така ние всички дружно успяхме да зарадваме старозагорци. Благодаря! ", сподели Кифев при приемането на премията.

"За мен е чест да връча този приз и да имам опцията да поздравя целия тим, който ни донесе всички тези позитивни страсти ", акцентира и ръководителят на спортната комисия на Общински съвет Николай Диков.

"Така се прави същински спорт - с доста плам, с доста твърдоглавие, с доста общ труд ", добави той. "Треньор на годината " е Любомир Минчев, само че подготовка не разреши на лидера на Берое да участва на церемонията.

Община Стара Загора отличи за принос за развиването на спорта - огромния състезател и повторен Олимпийски вицешампион по битка Станчо Колев по случай неговия 80-годишен празник и огромния старозагорски планинар Костас Канидис, който неотдавна навърши 60 години.

Наградите връчи ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков. Той награди и ветерана от Семеен кодекс "Бадминтон " Христо Михалев, който бе отличен с Приза за спортни достижения през миналата година. Плакетът одобри синът му Пламен Михалев.

Награди за принос в развиването на спорта - за 70 години спортна пукотевица в Стара Загора получи клуб по Секретен сътрудник "Августа 1992 ", както и във връзка 50 години бадминтон в града - Семеен кодекс по бадминтон. Призовете на Георги Кочеренко и Петър Гицов връчи националният представител Маноил Манев.
Награди за принос в развиването на ученическия спорт в междинното обучение връчи зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова на Константин Боев, 1-во място бадминтон момчета и 2-ро място баскетбол девойки, и Веселин Бонев - 2-ро място в училищен игри момчета бадминтон.

"Годината бе доста сполучлива, с цел да се надгражда и отсега нататък основата сложена от "Стара Загора - Европейски град на спорта 2017 г " всички би трябвало да влагаме в подготовката на подрастващите. Това го вършат учителите, които награждаваме, тъй като те са факторите, които спомагат това да се случва. На добър час! ", сподели зам.-кметът.

Най-младата шампионка на България по блиц, с бронз на интензивен шахмат и вицешампион на типичен шахмат за 2017 година Фабияна Костадинова, която направи и реми със международния първенец по шахмат Анатоли Карпов, получи специфична грамота за тазгодишните си триумфи и знака на Община Стара Загора от зам.-кмета Иванка Сотирова.

Презентация на огромните спортни прояви през годината, както и събитията за разпространение на спорта, постави публично завършек на акцията "Стара Загора - Европейски град на спорта 2017 ".

По време на церемонията бе показана и първата част на специфична книга от ръководителя на екипа й Петър Драгиев. "Шампионите описват " е по концепция на кмета на Стара Загора и е събрала спортните достижения на старозагорци през годините, разказани в мемоари от самите тях. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР