На тържествена церемония, проведена на 14 юли 2022 г. в

...
На тържествена церемония, проведена на 14 юли 2022 г. в
Коментари Харесай

Посланик Веселин Вълканов връчи акредитивните си писма на президента на Грузия

На тържествена гала, извършена на 14 юли 2022 година в президентския замък Орбелиани, новоназначеният ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Грузия Веселин Вълканов връчи акредитивните си писма на президента на Грузия Саломе Зурабишвили.

По време на извършения след формалната част диалог сред дипломат Вълканов и президента Зурабишвили президентът на Грузия приветства назначението на българския върховен посланик, като му пожела триумф по време на неговия мандат в страната.

Саломе Зурабишвили уточни, че сред България и Грузия съществуват отлични двустранни връзки, скрепени от другарство и партньорство, само че и открои значимостта от задълбочаването на българо-грузинските връзки в сфери от съвместен интерес, включващи икономическото съдействие, сигурността и свързаността на черноморския район, както и връзките сред грузинци и българи. Откроени от президентът бяха и редицата планове в Грузия, които България е подкрепила.

Посланик Вълканов се съгласи с казаното и акцентира, че България е един от най-силните поддръжници на Грузия в подтекста на нейните европейски и евроатлантически аспирации и напомни, че част от аргументите за това са свързани с устойчивите връзки сред грузинския и българския народ. Тази година се навършват 30 години от установяването на дипломатически връзки сред двете страни, само че фактическата непосредственост сред двата народа датира от десетилетия, даже епохи обратно.

В края на диалога президентът на Грузия и посланикът на България в страната разискаха и идните сред двете страни през 2022 година двустранни визити на високо и най-високо ниво.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР