На тържествена церемония от 10.00 часа на 19 януари, сряда,

...
На тържествена церемония от 10.00 часа на 19 януари, сряда,
Коментари Харесай

Тази седмица Румен Радев ще положи клетва пред НС като президент на България

На тържествена гала от 10.00 часа на 19 януари, сряда, президентът и вицепрезидентът на Република България и Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат пред Народното събрание.

В рамките на церемонията ще бъде прочетено решението, с което ЦИК афишира и Илияна Йотова за определени за президент и вицепрезидент на България. След това двамата ще положат клетва пред Народното събрание да съблюдават Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управляват от ползите на народа. Президентът Радев ще направи послание към народа и Народното събрание.

След церемонията в Народното събрание, в 11.00 часа, Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит ще посрещне в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски " президента и вицепрезидента Илияна Йотова и ще отслужи церемониален молебен във връзка идното им встъпване в служба.

Негово Светейшество ще поздрави президента и с архипастирско слово с благопожелания за Божията плодородна поддръжка за спокойно и плодотворно служение на българския народ. За повторно българският патриарх Неофит персонално ще отслужи молебен и ще благослови президента Радев за сполучлив мандат като държавен глава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР