На тържествена церемония, организирана от Община Шумен в танцувалната зала

...
На тържествена церемония, организирана от Община Шумен в танцувалната зала
Коментари Харесай

Наградиха победителите в конкурса “Индустрията в моя регион”

На тържествена гала, проведена от Община Шумен в танцувалната зала на Младежкия дом, точно на Деня на детето, бяха връчени премиите на най-хубавите възпитаници, техните преподаватели и шефовете на учебните заведения с най-активно присъединяване в състезанието “Индустрията в моя регион”.
 img_9251_800x533  img_9261_800x533  img_9294_800x533  img_9305_800x533
Той се провежда от Химикотехнологичния и металургичен университет,  Българската асоциация на металургичната промишленост в партньорство и с финансовата поддръжка на компания “Алкомет” АД. Инициативата се осъществя под патронажа на кмета на община Шумен Любомир Христов.

Над 120 бяха участниците в конкуренцията. В категория от 5-8 клас за есе победител е Свилен Андреев от ПГОХХТ „ Проф. Асен Златаров “, на второ и трето място са Кремена Игнатова от IX ОУ „ Панайот Волов ” и Йоанна Пенева от СУ „ Сава Доброплодни ”. В категория от 9-12 клас за есе победител е Рафет Исмаилов от Професионална гимназия по стопанска система, второ и трето място заемат Денис Мутафов – ПГМЕТТ „ Христо Ботев ” и Камелия Минчева – ППМГ „ Нанчо Попович “. В съпътстващия конкурс за рисунка първа премия сграбчи Васил Пощаров от НУ„ Илия Р. Блъсков “. На второ място е Хрисияна Минчева от Арт школа ЦПЛР-ОДК, а на трето – Небибе Османова от Арт школа Чифлигарови.

Кметът поздрави децата на Шумен и им пожела да запазят интереса към промишлеността, като продължат професионалното си обучение и се осъществят в тази област в своя район. „ Ще се веселя измежду вас да са бъдещите експерти и инженери металурзи, които ще работят в “Алкомет”. Благодаря на уредниците, че избраха Шумен за провеждането на този конкурс.

Искам да изкажа и своята признателност към Фикрет Индже за всичко, което прави за професионалното обучение в Шумен”, сподели градоначалникът. Той благодари на управлението на Химикотехнологичния и металургичен университет и на Българската асоциация на металурзите в България, че организираха този конкурс в Шумен. Това е един методите да се разпространява професионалното техническо обучение и да се укрепи връзката сред обучение и бизнес.

“Много съм удовлетворен, че тази година в състезанието участваха доста повече деца спрямо предходната. Разгледах част от рисунките, в действителност са доста положителни. Те са съумели да пресъздадат атмосферата в промишлеността. В тези рисунки аз видях доста бъдещи инженери, които ще работят в „ Алкомет “ “, обърна се към участниците и ръководителят на Надзорния съвет на „ Алкомет “ Фикрет Индже.

Най-добрите участници получиха таблети и грамоти, а всички си потеглиха със алманах от участвалите есета и рисунки. Почетни грамоти бяха връчени и на шефовете на 13-те учебни заведения и двете школи, чиито ученици твориха.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР