На тържествена церемония днес бе прерязана лентата на изцяло обновеното

...
На тържествена церемония днес бе прерязана лентата на изцяло обновеното
Коментари Харесай

Откриха официално обновеното хирургично отделение на МБАЛ Самоков

На тържествена гала през днешния ден бе прерязана лентата на напълно обновеното хирургично поделение на МБАЛ Самоков.

Отделението бе главно ремонтирано по Проект „ Красива България “ и средства на Община Самоков. След ремонта напълно са сменени инсталациите, всяка стая е със независима баня и тоалетна. Стаите, коридорите, както и манипулационните в Блок А са главно ремонтирани, стените и таваните – пребоядисани, сменени са подовите настилки, актуализирана е осветителната система. Подменени са всички интериорни порти и мебели. Хирургията има напълно нов и съвременен тип, което ще усъвършенства комфорта за пациентите осезаемо, означават от общината.

Отделението по хирургия разполага с 30 кревати, от които 3 урологични и 6 кревати за съдова хирургия. В отделението се реализира и активност за дълготрайно лекуване и рехабилитация. Средно годишно оттова минават сред 1100-1500 заболели.

Обновяването на материалната база, ремонтите и обзавеждането на отделения, дава и спомагателна мотивация на заетия в тях медицински личен състав.

На събитието участваха зам.-министърът на опазването на здравето доктор Петър Грибнев, доктор Розалина Чобанова – шеф на РЗИ София област, доктор Георги Гелев – шеф на Центъра за незабавна помощ София, доктор Иван Маджаров – ръководител на УС на БЛС, шефове на лечебни заведения, представители на болничната асоциация и на пациентски организации, представители на план „ Красива България”.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР