На тържествена церемония бе издигнат националния флаг и пред Паметника

...
На тържествена церемония бе издигнат националния флаг и пред Паметника
Коментари Харесай

Издигнаха националния флаг и пред Паметника на Незнайния воин

На тържествена гала бе повдигнат националния байрак и пред Паметника на Незнайния боец в столицата по случай 140 години от Освобождението на България, предава БГНЕС.

Церемонията, с присъединяване на гвардейците, следиха и стотици жители и посетители на столицата. В тържественото събитие присъединяване взеха вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, както и началникът на защитата Андрей Боцев. Сред присъстващите публични лица бяха още министърът на правораздаването Цецка Цачева, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, министърът на околната среда и водите Нено Димов, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, Симеон Сакскобургготски, главниян мюфтия, депутати и посланици.

„ На българите на 3 март им поисквам освен да бъдат горди, че са българи, само че и да не не помнят какво честваме на 3 март. На 3 март е подписан Санстефанският контракт, съгласно който огромна част от българските земи и българската нация се намират в една страна. След което Берлинският конгрес раздра България - това бяха егоистичните ползи на тогавашните велики сили. Нека да не забравяме едно - че на първо място би трябвало да е български интерес, на първо място ние би трябвало да разчитаме на себе си като българи, на личните си сили, на личния си разсъдък, на личното си усърдие, а не да чакаме някой различен да ни прави работата ", разгласи в речта си вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР