На танкер на датската компания за морски превози Мерск Танкерс

...
На танкер на датската компания за морски превози Мерск Танкерс
Коментари Харесай

Танкер с руски петрол получи забрана да влиза в испанските пристанища

На танкер на датската компания за морски транспорти " Мерск Танкерс " (Maersk Tankers) е било неразрешено да влиза в испанските пристанища, откакто е било открито, че петролните артикули, транспортирани от танкера, преди този момент са били на кораб, плаващ под съветски байрак. Това оповестиха публични представители на испанските управляващи, представени от Българска телеграфна агенция.

Търговията с нефт и петролни артикули, с генезис от Русия, се усложни, откакто страните от Г-7 постановиха таван на цените на съветския нефт през декември, а в обособени ограничения Европейският съюз забрани вноса на сходни съветски артикули.

В петък, 10 февруари, испанското североизточно пристанище Тарагона е отказало достъп на плаващия под сингапурски байрак танкер, носещ наименованието " Мерск Магелан " (Maersk Magellan), заявявайки, че корабът е трансбордирал товар, който е бил транспортиран по-рано от записания в Камерун танкер " Нобел " (Nobel).

Преди 1 юли " Нобел " е бил под съветски байрак и затова са били нарушени наредбите на Европейски Съюз, се показва в изказване на испанското транспортно министерство.

Петролните артикули са били трансферирани на " Мерск Магелан " от различен транспортен съд, носещ името " Елефънт " (Elephant), а съгласно документите, преди този момент товарът е бил транспортиран от " Нобел ".

Според " Мерск Танкерс " формалните документи демонстрират, че петролните товари са с турски генезис, и са били натоварени на " Нобел " в турското пристанище Алиага на 28 януари.

Танкерът " Мерск Магелан " е първият, на който е отхвърлен достъп до испанско пристанище, откакто наредбите, свързани с тавана на цените на съветските петролни артикули, влязоха в действие на 5 февруари.

" Забраната е единствено за този съответен транспортен съд ", обясниха в настрана изказване от Испанския търговски флот, работещ като отдел към транспортното министерство. Танкерът " няма достъп до никое испанско пристанище и, съгласно наредбите, до никое пристанище на Европейски Съюз ", написа още в изказването.

Компанията " Мерск Танкерс " може да апелира възбраната за влизане в испанските пристанища на нейния танкер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР