На своя конгрес в Нюрнберг баварската партия Християн-социален союз (ХСС)

...
На своя конгрес в Нюрнберг баварската партия Християн-социален союз (ХСС)
Коментари Харесай

Кадрови промени в ръководствата на водещата партия и правителство на Бавария


На своя конгрес в Нюрнберг баварската партия Християн-социален союз (ХСС) утвърди съгласуваните към този момент промени на върха.

За ръководител на партията с 83% бе избран отново Хорст Зеехофер, който обаче през март ще напусне премиерския пост на стопански най-мощната немска провинция Бавария. На негово място делегатите утвърдиха за министър председател Маркус Зьодер, който е финансов министър на провинцията.

Разделянето на висшия партиен и премиерски пост Зеехофер окачестви като „ начало на нова епоха “ за баварската политика. Той бе министър председател на Бавария от 2008 година.

ХСС има статута на районна партия, само че на федерално ниво години наред се явява на изборите в блок с Християн-демократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел. Във федералния парламент Бундестага те работят като единна секта.

БГНЕС напомня, че последните години сред тях настъпиха търкания поради мигрантската рецесия. Много от мигрантите останаха в Бавария, което накара Зеехофер освен да се дистанцира, само че и в известна степен да се конфронтира с мигрантската политика на Меркел. В последна сметка по-старшата партия ХДС отиде на някои отстъпи по гледище на ХСС, с цел да запазят двете консервативни сили своето единение на федерално ниво. /ТАСС, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР