На своя имен ден Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие

...
На своя имен ден Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие
Коментари Харесай

На своя имен ден патриарх Неофит прие на среща президента Румен Радев

На своя имен ден Негово Светейшество Българският патриарх Неофит одобри президента Румен Радев, който персонално пристигна, с цел да го поздрави във връзка персоналния му празник. Приемът се състоя в Софийската света митрополия, оповестиха от Българската патриаршия, представени от Българска телеграфна агенция.

Президентът Радев пожела на патриарх Неофит здраве и сили във високоотговорното служение ,

като предстоятел на Българската православна черква и изрази удовлетворение от съдействието по разнообразни публични въпроси сред Църква и страна. Президентът показа още, че делото на Българската православна черква се прави оценка високо освен в страната, само че и отвън нея. Той означи, че трите ставропигиални манастира - Рилски, Бачковски и Троянски, са привлекателен център за всички, които желаят да се допрян до православната ни нематериалност, история и просвета.

В срещата участваха Техни Преосвещенства Мелнишкият свещеник Герасим

- основен секретар на Светия синод, Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, протодякон Деян Коруноски, Теодор Атанасов - шеф на кабинета на българския патриарх, Иван Димитров - шеф на дирекцията " Протокол ", и Ангел Младенов - секретар на Софийската митрополия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР