На свое заседание ресорната парламентарна комисия обсъжда конституционни промени.Надежда Йорданова

...
На свое заседание ресорната парламентарна комисия обсъжда конституционни промени.Надежда Йорданова
Коментари Харесай

Ресорната комисия обсъжда промени в Конституцията

На свое съвещание отрасловата парламентарна комисия разисква конституционни промени.

Надежда Йорданова от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ напомни предложенията за промени, които обединението показа в неделя.  По думите на Йорданова укрепването на българската държавност и укрепването на независимостта на съда са в основата на предложенията. Тя добави, че друга група промени, които оферират, са свързани с контролиране функционалностите на служебното държавно управление. 

Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС съобщи, че има чувство за това, че е извънредно време да се създадат промени в Конституцията, като изиска да се приготви добър план, подсилен от повече политически сили, с цел да не се постанова скоро да се ревизира още веднъж главният закон.

Тя уточни, че би трябвало да се изпълнят стандартите за самоуправление и самостоятелност на съдиите във Висшия правосъден съвет (ВСС), а във връзка с прокуратурата да има повече публичен надзор. Захариева добави, че от ГЕРБ-СДС имат хрумвания във връзка с Инспектората на Висш съдебен съвет. По отношение на служебните кабинети би трябвало да намерим малко по-балансиран вид, знаем, че има разнообразни модели, сподели Екатерина Захариева. Тя добави,че ГЕРБ-СДС не биха подкрепили предлагането на ПП-ДБ за мандатите на кметовете.

Може би в идващите дни ще бъде входиран план за изменение на Конституцията, разяснява Радомир Чолаков.

" Към сегашния миг нямаме законопроект и подготвени оферти за изменение на Конституцията ", съобщи Мая Димитрова от „ Българска социалистическа партия за България " . Тя добави, че има въпроси, за които си коства да се намерения и да се приказва по-сериозно, само че има и такива, които не са в дневния ред на обществото. Димитрова уточни, че когато бъде показан подготвен законопроект, нейната парламентарна група ще изрази мнение по предложенията.

Златан Златанов от „ Възраждане " разяснява, че неговата партия ще отхвърли изрично всички оферти за конституционни промени, импортирани от „ представителите на сглобката ". Той регистрира, че Конституцията има потребност от избрани промени, само че „ Възраждане " смята, че моментът не е в този момент.

От Движение за права и свободи резервираха безмълвие по тематиката за конституционни промени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР