На свое редовно заседание, проведено днес, Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) прие

...
На свое редовно заседание, проведено днес, Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) прие
Коментари Харесай

КПКОНПИ с иск за 12 милиона от считан за човек на Божков

На свое постоянно съвещание, извършено през днешния ден, Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) одобри решения за внасяне на искови молби за лишаване на нелегално добито имущество в интерес на страната в окръжни съдилища в страната на стойност 18 303 958, 20 лева Най-големият иск е ориентиран към човек, който е считан за част от незаконната група на Васил Божков.

В цената са включени 18 недвижими парцела, както и 8 моторни транспортни средства.

В Окръжен съд – Бургас се внася иск на стойност 12 186 620,03 лева против Борис Бекяров. Той е с обвиняване от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков, за изнудване, финансови и данъчни закононарушения в изключително огромни размери, рушвет и длъжностни закононарушения. В исковата молба са включени парични суми, два недвижими парцела (вилна постройка на недодялан градеж в гр. Царево и аграрен парцел в гр. София) на обща стойност 596 500 лева, както и лодка Capelli (дължина 9,60 м., ширина 3,30 м., създадена през 2017 г.) на стойност 273 816 лева, и един лек автомобил „ Пежо “.

От наследниците на А. М. се претендира сумата от 4 378 995 лева пред Окръжен съд – Бургас. Обвиненията от прокуратурата са за осъществяване на лихварска активност, без надлежно позволение. Проверката на КПКОНПИ е открила доста противоречие в приходите. В исковата молба пред съда са включени и 9 недвижими парцела и 1 моторно транспортно средство.

Четири искови молби се внасят в Софийски градски съд. От Росен Кръстев се претендира сума от 446 310,67 лева В нея са включени и два недвижими парцела и едно моторно транспортно средство. Кръстев е упрекнат от прокуратурата като участник в проведена незаконна група с ръководители Радмил Ранов, Веселин Христов и Владимир Иванов, за произвеждане, преправка и разпространяване на високорискови наркотични субстанции, както и за осъществяване на незаконни финансови интервенции.

Вторият иск е против Нина Клюцева, на стойност 248 806,60 лева Тя е упрекната от прокуратурата за това, че е направила документна машинация в изключително огромни размери, ползвайки системата за електронно банкиране, като е получила парични суми, които не й се следват – благосъстоятелност на друго лице.

Третата искова молба е против Васил Георгиев и е в размер на 351 599,18 лева Той е упрекнат от прокуратурата като участник в проведена незаконна група за финансови и данъчни закононарушения.

Четвъртият иск на стойност 73 471,39 е против Трифон Филев. Той е упрекнат за това, че в качеството си на длъжностно лице – митнически контрольор на Министерство на правосъдието „ Калотина “, е взел участие в проведена незаконна група за подкупи.

Сума в размер на 373 286,16 лева се претендира от Ивайло Чорбаджийски пред Окръжен съд – Пловдив. В цената на желае са включени и 4 недвижими парцела. Чорбаджийски е с обвиняване от прокуратурата за това, че в съучастничество е присвоил крупна сума пари от компанията, в която е работел, в качеството си на длъжностно лице.

В Окръжен съд – Силистра се внасят две искови молби. Срещу Лейдие Нури цената на желае е 129 103,18 лева и в него е включена и цената на едно моторно транспортно средство. Тя е упрекната от прокуратурата за това, че не е плащала данъчни отговорности пред локалните управляващи, като не е заявила получени 101 броя дарения от разнообразни лица.

От Дамян Петров се претендира сумата от 115 765,99 лева, както и цената на 1 неподвижен парцел и 1 моторно транспортно средство. Той е с обвиняване от прокуратурата за това, че е свеждал две лица към блудствени дейности за набиране на имотна полза.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР