На света съществува едно нещо, което е абсолютно сигурно, че

...
На света съществува едно нещо, което е абсолютно сигурно, че
Коментари Харесай

10 от най-интересните настолни игри

На света съществува едно нещо, което е безусловно несъмнено, че има силите, както да сплоти една група за цялостен живот, по този начин и да унищожи връзка, градена с години. НАСТОЛНИТЕ ИГРИ!

Трудът, напъните и тоновете въображение, които се вливат в тези игри, в никакъв случай не са напразни и въпреки от време на време да приключват със сълзи, удоволствието постоянно е за играчите.

 10 от най-интересните настолни игри 1. Монополи

Бащата на настолните игри. Е, може би не в действителност, само че купата му подхожда. В Монополи има нещо незаконно прелестно, което дотолкоз замъглява погледа на играча, че той изцяло не помни, че след края на играта милионите и хотелите, които е спечелил и построил, ще се върнат доста бързо назад в кутията.

 10 от най-интересните настолни игри 2. Катан

Катан е игра за развиване на земеделието, отглеждането на животни и строителството. Група хора, които облагородяват картата с всеки идващ ход. Или най-малко на пръв взор нещата стоят по този метод. По-наблюдателните обаче, умерено могат да виждат, че в основите на Катан се крие безскрупулната същина на Монополи-то. Муахахахаха…

 10 от най-интересните настолни игри 3. Диксит

Диксит несъмнено е игра, която е подчинена напълно на безкрайните благоприятни условия на въображението. Макар да е главно игра на асоциации, Диксит доста елементарно може да ви разкрие разнообразни характерности на хората, с които играете. Кой е почитател на извънредно дребните елементи? Кой избира историческите препратки? Кой може да открие мръсни закачки даже и в най-невинната карта? Ако до тук играта ви наподобява относително спокойна и безгрижна, не се тормозете. За повдигане на адреналина се грижат дървените зайчета, които се надбягват яростно към заветното „ 30 “, с цел да донесат победа на играча си.

 10 от най-интересните настолни игри 4. Мистериум

Мистериум се грижи участниците да могат изцяло да потънат в играта. Всички аспекти за една гладка връзка с духа на незаслужено погубен човек, са налице – колоритни герои, загадъчни подсказки, непредвидени развръзки, пленителни илюстрации и мистериозна музика. След като приключите с Мистериум, не забравяйте да се разсъните от транса, в който ви хвърля играта и да се върнете назад при нас, в действителния свят.

 10 от най-интересните настолни игри 5. Кодови имена

Целта на играта е да свържете колкото е допустимо повече от картите, които са се паднали на вашия тим, един път щом игралното поле е подредено, като имате право да употребявате единствено една дума, с която да подскажете на съотборниците си. След няколко хода мозъкът ви ще е завързан на такава фльонга, че даже самите вие няма да знаете по какъв начин да го развържете.

 6. Clue

Clue може да се играе от двама до шестима играчи. Целта на всеки един от играчите е да се опита да узнае причинителя, мястото и оръжието на убийството. Който успее пръв да разгадае тези три неща, печели. За всички, които имат желанието да се почувстват Шерлок Холмс, Еркюл Поаро или даже Мис Марпъл, това е играта за вас. Грабвайте лупите и хуквайте из имението в гонене на потайния злокобен палач.

 10 от най-интересните настолни игри 7. Battleship

Игра на нервички, на тактики и на способността човек да може ловко да заблуди съперника си като управлява и изпуска страстите си в точните моменти. Дали съм поставил корабът си на С4 или пък не съм поставил кораба си на С4… кой знае? Шшшшш…

 10 от най-интересните настолни игри 8. Дженга

Дженга е игра, която се състои в построяването на оптимално висока кула от плочки, като на всеки ход играчът би трябвало деликатно да извади една плочка от някой от по-ниските етажи на кулата, и да я сложи на върха на кулата. В тази настолна игра, запалянковците, които се наемат със задачата да я играят, се борят против самите закони на физиката като се пробват по едно и също време да разрушават и да градят една и съща дървена кула.

 10 от най-интересните настолни игри 9. Cards Against Humanity

С тази игра доста елементарно може да разберете мозъците на кои от приятелите ви не знаят граници, щом им се отдаде опцията да основат нещо скандално. Не, сериозно… кой е измислил тази игра?! … Бен Хантуут и Макс Темкин… Е, господа, поздравления и благодарим за тази нечовешка игра.

 10 от най-интересните настолни игри 10. Не се сърди дребосъче

Не съм сигурна от кой момент датира теорията за противоположната логика на психиката, само че индивидът решил да назова играта „ Не се сърди дребосъче “ е трябвало да знае по-добре. Какво друго можеше да се чака? Дали поради естеството на играта, в чиято основа лежи правилото „ Убий или ще бъдеш погубен! “, или пък тъй като нормално се играе от по-млада публика, само че в „ Не се сърди дребосъче “ са се пролели повече сълзи, в сравнение с в киносалоните на редица трагични филми. И въпреки всичко за мнозина от нас пътят към света на настолните игри е почнал точно от него.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР