На сцената на дългоочаквания фолклорен спектакъл „20 години живот с

...
На сцената на дългоочаквания фолклорен спектакъл „20 години живот с
Коментари Харесай

Поли Паскова събра 160 участника за концерт, който продължи 4 часа

На сцената на дълго чакания фолклорен театър „20 години живот с песен“ се изправиха и посланиците на Палестина, Мароко и Либия, конституционният съдия  на България Янаки Стоилов и арх.Пламен Мирянов

На 13.04., в Зала 1 на НДК, се организира концерт-спектакълът „20 години живот с песен“ на националната певица Поли Паскова. Представлението събра 160 участника, които да поддържат празника на Поли Паскова и да отпразнуват дружно нея 20 години празник на сцена. Събитието събра и значими посетители, които насочиха специфични поздравления. Нейно превъзходителство посланика на Мароко Закиа Ел Мидауи сервира цветя на българската певица.

На концерта участваха посланици и на доста други страни измежду които Негово превъзходителство Ахмед Мохамед ал-Мадбух – дипломат на Палестина, Негово превъзходителство господин Халед Ибрахим Емара – дипломат на Египет и Негово превъзходителство господин Мофтах Дрени – краткотрайно изпълняващ длъжността дипломат на Либия. Господин Янаки Стоилов също не пропусна да поздрави Поли Паскова и сервира кошница с цветя. Сред гостите бяха още някогашният министър Румен Петков, представители от Ротари Клуб – Самоков, Кюстендил и Дупница и мн.др. Сред приятелите на Поли Паскова, които почетоха празника ѝ, бяха водещата Мира Добрева, актрисата Нели Топалова и композиторката на множеството песни на певицата – Росица Узунова. Дълги дистанции пропътуваха и текстописката Катя Кирянова и композитора Никола Кръстилов, който написа музиката за духовните послания към българите.

Голяма част от дуетните половинки на Поли Паскова през годините, споделиха празника ѝ на сцена. Сред тях бяха Николай Славеев, Здравко Мандаджиев, с който имат цялостен общ албум, Борис Дали, Марин Молов, Христо Косашки, Румен Малинов и други. Голямата босненска звезда Зоран Янкович дойде особено от Германия, с цел да извърши дружно с Поли Паскова взаимния им шлагер „ Тамо где си ти “.

За зареждащата сила на зрелищния театър се погрижиха фолклорните танцови ансамбли “София 6 ”, отбор „ Български ритми “ и оркестър „ Шевица “. В концерта взеха присъединяване и 75 фенове на български национални хора от две влиятелни танцови школи в град София, а точно танцов колектив „Вангелов“ със хореограф Рангел Вангелов и клуб за национални хора „Витоша“ с хореограф Радослав Тодоров. Голямата изненада бе балет “Веда Джуниър ”, които показаха страхотни хореографии на по-модерно и динамично звучене. Публиката не устоя и се причисли към танците с извито хоро в залата.

Вместо плануваните 2 часа, концертът продължи цели 4. Всяка ария бе съпроводена от роман, включващ историята на основаването ѝ. По време на спектакъла имаше и специфични видеа с духовни послания, свързани с вярата, българските обичаи и силата на духа. Като изненада за публиката, на финала на сцената се причисли и арх. Пламен Мирянов дружно с църковен хор.

Певицата съумя да смени 6 неповторими тоалета от дизайнерката Светла Димитрова, само че впечатляващ беше роклята в последната част на концерта, която и е подарък от нейна другарка Петя Димитрова.

Спектакълът, който бе отлаган 2 години поради пандемията, пожъна огромен триумф и се трансформира в същински възторг. Той имаше за цел да напомни на българина за корените му и да балансира страстите си в сложни “разделни ” времена. Концертът бе посетен от огромни групи почитатели, идващи от градовете Пловдив, Плевен, Челопеч, Бургас и други отдалечени места. Певицата споделя, че дни след концерта телефонът ѝ е загрял от позвънявания на хора, които са впечатлени от спектакъла.

Снимки: Светломир Стоянов
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР