На страната е нужно редовно правителство, служебната власт изкривява нещата,

...
На страната е нужно редовно правителство, служебната власт изкривява нещата,
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Нужно е редовно правителство, служебната власт изкривява нещата

На страната е нужно постоянно държавно управление, служебната власт изкривява нещата, съобщи пред бТВ съпредседателят на „ Демократична България “  Атанас Атанасов.

Според него, страната би трябвало да се намеси с стопански ограничения на пазара на храните, където се следят ценови аномалии. По думите му, такава интервенция е нужна в някои от процесите във вътрешната и външната търговия.

Той разяснява, че служебната власт би трябвало да ревизира по какъв начин работят контролните органи, тъй като една част от тях нищо не правят, някои са с изтекли мандати.

Атанасов посочи, че са нужни промени в Министерство на вътрешните работи, за които обаче е належащо постоянно държавно управление. Той не се съгласи с констатацията на Бойко Рашков, че промяната там е приключена 98%. По думите му, Рашков може да е имал поради законовата база, само че са нужни и организационни промени.

Съпредседателят на Демократична България даде обещание, че в идващия парламент ще предложи анкетна комисия, която да ревизира даването на военна помощ на Украйна, защото президентът Румен Радев се  е сложил над Народното събрание с изказването си, че България е изпълнила решението на Народното събрание и повече не би трябвало да дава военна помощ на отбраняващата се страна.

По-рано политикът съобщи, че ще работи за импийчмънт. Другият съпредседател на обединението Христо Иванов е на мнение, че Радев би трябвало да е президент на място.

По думите на Атанасов, във връзка с войната в Украйна Демократична България гледа в една посока с ГЕРБ-СДС. Той изрази опасения да не се образува „ държавно управление на статуквото “ след изборите.

 2023_03_Izbori.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР