На срещата си в Кремъл в понеделник президентите на Казахстан

...
На срещата си в Кремъл в понеделник президентите на Казахстан
Коментари Харесай

Путин и Токаев обсъждат създаването на газов съюз Русия-Казахстан-Узбекистан

На срещата си в Кремъл в понеделник президентите на Казахстан и Русия Касъм-Жомарт Токаев и Владимир Путин разискаха основаването на " тристранен газов съюз " с присъединяване на Узбекистан, който да координира превозването на съветски газ, заяви представителят на Токаев, Руслан Желдибай.

На среща с съветския министър-председател Михаил Мишустин Токаев съобщи, че по време на предходни диалози съветският президент е приказвал за нуждата от основаване на " тристранен съюз " с присъединяване на Узбекистан. Токаев добави, че казахстанската страна " би трябвало да се задълбочи в тази тематика ", с цел да " стигне до търсените резултати и съглашения ".

" По време на диалозите в Кремъл президентите на Казахстан и Русия приказваха за основаването на " тристранен газов съюз ", състоящ се от Русия, Казахстан и Узбекистан, който да координира превозването на съветски газ през териториите на Казахстан и Узбекистан ", изясни Желдибай на страницата си в обществената мрежа.

По негова информация президентите на Казахстан и Русия считат, че " е належащо да се проведат подробни договаряния с присъединяване на специалисти от трите страни, с цел да се откри рационално решение на този въпрос, като се вземат поради ползите на всички заинтригувани страни. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР