На срещата на Евразийския съюз Александър Лукашенко споменал, че Беларус

...
На срещата на Евразийския съюз Александър Лукашенко споменал, че Беларус
Коментари Харесай

Путин шеговито моли Лукашенко: Дай ни малко яйчица, не бъди алчен

На срещата на Евразийския съюз Александър Лукашенко загатнал, че Беларус съвсем на 100% се доставя със лични артикули. След къса пауза той посочил измежду тях и кокошите яйца, като се усмихнал и погледнал многозначително към съветския водач.

" Дайте ни малко, не бъдете алчни ", шеговито се обърнал към него съветският президент Владимир Путин, демонстрирайки топли връзки със своя беларуски сътрудник, предава прокремълската организация ТАСС.

В последно време Русия май много е закъсала, щом изпитва към този момент дефицит и на кокоши яйца. Това е повода за фрапантното повишаване на цените им. По данни на съветската статистическа работа " Росстат " през ноември яйцата са поскъпнали с над 15% спрямо октомври, а от началото на годината нарастването на цената им е с над 36%.

Путин даже се извини на руснаците за казуса по време на годишната си конференция и директна линия със сънародниците му на 14 декември, като изясни обстановката с неуспех в работата на държавното управление, само че умишлено пропусна да уточни, че причина за тома е и безсмислената яростна война, която води в Украйна.

Руското министерство на земеделието заяви, че цените на яйцата се чака да се стабилизират след нова година, с помощта на увеличеното вътрешно произвеждане и импорт от другарски страни с нулево мито, измежду които без никакво подозрение е Беларус.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР