На среща в работен формат днес институциите в област Кюстендил

...
На среща в работен формат днес институциите в област Кюстендил
Коментари Харесай

Кметове от областта са доволни от работата на полицията по места

На среща в работен формат през днешния ден институциите в област Кюстендил разискаха и търсиха решения по настоящи проблеми и задания, свързани с тематиките: обезпечаване на публичния ред и сигурност, образуване на идния парламентарен избор, интеграция на бежанците, предварителна защита против използването на алкохол и опиати измежду малолетните и безстопанствените животни по пътищата. Местната власт, органите на Министерство на вътрешните работи и Областна администрация разясниха по какъв начин да усъвършенстват работата и взаимоотношението между тях, за по-бързо решение на зародилите въпроси и наболели тематики.

В взаимната среща взеха присъединяване регионалният шеф инж. Александър Пандурски, заместникът му Валентина Караганова, в.и,д. шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Кюстендил ст. комисар Тодор Петров и неговият заместител, началниците на районните полицейски ръководства, кметове и зам.-кметове на общини.

Организирането и провеждането на идните изключителни парламентарни избори бе една от коментираните тематики. “Имаме добре готови екипи, които са и с опит, и с нужните знания. Разчитаме на тях, тъй като общата ни задача е организирането и провеждането на изборния развой в региона да премине умерено и безпроблемно ”, разяснява инж. Пандурски. Той изясни, че има промени в законовите положения, свързани с организацията на изборите. Препоръча на ангажираните в изборния развой да извърнат внимание на текстовете в Изборния кодекс и на всички решения, които ще излязат от ЦИК.

Коментирана бе и предварителната защита против използването на опиати и алкохол измежду малолетните. Областният шеф прикани всички институции да наблюдават и управляват още по-строго активността на нощните заведения и при нарушавания да постановат по-сериозни ограничения и наказания.

Част от кметовете в региона споделиха за проблеми със селскостопанското имущество и за компликациите, с които се сблъскват, при използване на Закона за запазване на селскостопанското имущество и Закона за ветеринарномедицинската активност. Има доста сигнали през годините, които и в този момент не стопират – за безстопанствени коне, които изскачат на пътищата и основават заплаха от пътни катастрофи.По време на срещата се обърнато внимание и на зародил проблем с бездомни кучета в село Еремия, община Невестино.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР