На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика

...
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика
Коментари Харесай

Въшно иска от Унгария да не намесва България в доставката на комуникационно оборудване за Ливан и Сирия

На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено изрично противоречие с намесването името на България в тази ситуация с доставката на колета с информационно съоръжение на територията на Ливан и Сирия. Това оповестиха от ведомството.

България упорства за отговорно и отчитащо обстоятелствата държание от страна на Будапеща, написа в известието до медиите.

Пред унгарския дипломат е извършен демарш по въпроса, допълват от Министерство на външните работи.

От ведомстовото акцентират по отношение на голям брой изявления и изказвания на публични лица от Унгария по въпроса за доставката на колета с информационно съоръжение на територията на Ливан и Сирия, че са извършени  инспекции от Държавната организация " Национална сигурност ", взаимно с Националната организация за приходите, Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници “. Установено е по неоспорим и безапелационен метод, че в България не са внасяни, изнасяни или създавани информационни устройства, отговарящи на гърмежите в Ливан и Сирия.

България няма никакво отношение към производството и прекосяването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия. Това сподели през вчерашния ден служебният министър председател Димитър Главчев. Той посочи, че страната ни няма отношение и към обмитяването на стоките. Единственото, което се е случило, са парични потоци, които са минали по фактури. На фактурите написа, че са за услуги. В банките би трябвало да има съображение за преводи. Основанието за превод е услуги, а не артикули, изясни Главчев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР