На среща в Белия дом днес американският президент Джо Байдън

...
На среща в Белия дом днес американският президент Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън към Зеленски: Ще стоим твърдо на ваша страна

На среща в Белия дом през днешния ден американският президент Джо Байдън сподели на украинския си сътрудник Володимир Зеленски да не губи вяра в борбата на страната си против съветската инвазия, потвърждавайки, че Конгресът на Съединени американски щати би трябвало да утвърди отпущането на спомагателна помощ, съобщи Ройтерс. Агенцията добави, че Байдън е оповестил и обособена помощ за Киев в размер на 200 милиона $ .

" Ще стоим твърдо на ваша страна " , сподели още Байдън на Зеленски. 

Украинският президент съобщи пред американския си сътрудник, че неговата страна става по-малко подвластна от помощите и прави оценка американската поддръжка за укрепването на противовъздушната защита. Зеленски добави, че Киев е задоволително мощен да победи Москва. Освен това той сподели, че желае да разиска с Байдън присъединението на Украйна към Европейски Съюз.

Ройтерс показва, че е планувана взаимна конференция на Байдън и Зеленски след срещата им.

Междувременно водачът на малцинството на републиканците в Сената (горната камара на Конгреса) Мич Макконъл съобщи през днешния ден, че ще бъде " на практика невероятно " за Конгреса да утвърди спомагателния пакет от помощи, в това число и тази за Украйна, преди Коледа.

Макконъл сподели пред представители на медиите, че не може да бъде реализирано единодушие по въпроса, до момента в който президентът Байдън не се споразумее с републиканците, които желаят отпущането на помощ за Украйна да е обвързано с нови ограничения за сигурност по границата с Мексико. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР