На среща с участници във финалния етап на Международната олимпиада

...
На среща с участници във финалния етап на Международната олимпиада
Коментари Харесай

Предстои колапс на световната финансова система, базирана на щатския долар!?

На среща с участници във финалния стадий на Международната олимпиада по финансова сигурност съветският президент Владимир Путин сподели: „ Светът последователно се освобождава от диктатурата на подобен финансово-икономически модел, чиято цел е единствено да кара хората в задължения, в иго, трансформира ги в стопански колонии и ги лишава от запаси за развиване. цели райони на света. ” Това написа анализаторът Владимир Прохватилов за eлектронното издание Fondsk.ru.

Водещи западни финансисти удостоверяват думите на Путин. Така през септември 2023 година ръководителят на Европейската централна банка (ЕЦБ), Лагард, по време на годишната среща на ръководителите на международните централни банки в Джаксън Хоул (Уайоминг, САЩ) сподели, че „ има правдоподобни сюжети, в които можем да забележим фундаментални промени в характера на световните стопански взаимоотношения “. Тя сподели, че светът скоро може да навлезе в „ нова епоха “, в която „ предишните модели към този момент не са положително управление за това по какъв начин работи стопанската система “. „ За политиците с мандат за непоклатимост “ това съставлява сериозен проблем.

„ В дивата природа на Уайоминг Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка, застана пред огромна публика от елитни централни банкери и повърхностно предсказа краха на интернационалния финансов ред… Лагард откровено има вяра, че обстановката се трансформира към по-лошо, и по някакъв метод скърби за колапса на световната система, която тя оформи и която на собствен ред я оформи “, написа Politico.

„ Лагард приказва искрено. Точно през април тя стана първият чиновник на огромна западна централна банка, който изрази ясна паника по отношение на крехкостта на Съединени американски щати, чието интернационално владичество на $ „ към този момент не би трябвало да се приема за даденост, защото страни като Китай и Русия се стремят да основат техните лични системи. ”

Малко преди пътуването си до Джаксън Хоул, Кристин Лагард беседва с лондонски банкери, като сподели, че „ Европейската централна банка би трябвало да направи повече, с цел да изясни за какво нейните прогнози от време на време са неправилни и да признае рестриктивните мерки в способността си да предсказва бъдещето или рискува в допълнение да подкопае обществеността убеденост. ”

Две седмици след речта си в Лондон Лагард, откакто видя по какъв начин ръководителите на международните централни банки, в това число ръководителят на Федералния запас Джеръм Пауъл, не могат да решат дали „ финансовият Армагедон ще пристигна или не “, прикани да се смирят пред невъзможността да повлияят на силите, неконтролирани от паричните управляващи и предсказа провал на международните финанси.

Ако на септемврийската среща на международните банкери в Джаксън Хоул главните опасения бяха за спада на европейската стопанска система, то при започване на октомври водещите американски анализатори към този момент бяха обезпокоени.

Носителят на Нобелова премия за стопанска система Пол Кругман, в диалог с публицист от The New York Times, означи, че е „ раздразнителен от оптимизма на Федералния запас – можете умерено да предвидите криза [в Съединените щати], тъй като Федералният запас не чака такава ” и добави, че това, което го е поразило най-вече, е „ необузданият оптимизъм на Федералния запас за опцията за меко приземяване ” на американската стопанска система, т.е. отбягване на криза.

Друг прочут американски икономист, Лари Съмърс, в действителност призна безсилието на Федералния запас пред възходящата инфлация, като сподели, че „ единствено дълбока криза може да бъде единственият метод да се постави завършек на това “.

Самърс предизвести, че инфлацията може да бъде по-висока, в сравнение с демонстрират формалните данни (писали сме за това) и че може да е нужен солиден стопански спад, с цел да се сдържат цените.

В публикация, оповестена от Националното бюро за стопански проучвания, Съмърс и неговите съавтори настояват, че са създали нова методология за разбор на инфлацията, която съгласно тях е по-точна от най-широко употребяваната мярка, показателят на потребителските цени (CPI). Икономистите считат, че укротяването на днешната инфлация може да изисква доста по-агресивен Федерален запас, който не се опасява да срине американската стопанска система.

Популярният американски стопански блогър Майк Снайдер написа: „ През лятото доста специалисти неведнъж ни увериха, че стопанската система на Съединени американски щати ще успее да избегне криза, само че действителността настава. Кредитните условия не престават да се стягат, продажбите на жилища понижават, загубите по кредитни карти се усилват, магазините се затварят в цялата страна, а банкрутите нарастват до доста тревожни равнища. Междувременно разноските за живот не престават да стават все по-задушаващи. Ако имате чувството, че на хоризонта се задават доста сложни времена, несъмнено не сте сами. “

Наистина, американската действителност на всички места се оказва доста по-лоша от формалните прогнози.

Официалните прогнози за потребителските настроения също не се сбъднаха. Бизнес изследователската група The Conference Board заяви, че нейният показател на потребителското доверие, измерен на равнища от 1965 година от 100, е паднал до 103 през септември от 108,7 през август, до момента в който анализаторите чакаха спад до едвам 105.

Индексът на Conference Board за бъдещи упования също падна под равнището, което исторически алармира за „ криза в границите на една година “. Най-голямо безпокойствие провокира спадът на показателя на бъдещите упования, който падна от 83,3 през август до 73,7 през септември. Бъдещите упования под 80 алармират за криза в Съединени американски щати в границите на една година, споделя Майк Снайдер.

Ипотечните проценти са на това, което се счита за „ задушаващо равнище “. Продажбите на нови жилища понижиха през август по отношение на предходния месец, защото лихвите по ипотечните заеми надвишиха 7% и се повишиха до най-високите си равнища от повече от 20 години. Продажбите на новопостроени жилища са паднали с 8,7% през август спрямо предходния месец, съгласно взаимен отчет на Министерството на жилищното строителство и градското развиване на Съединени американски щати и Бюрото за броене на популацията.

Загубите по кредитни карти порастват извънредно бързо. Компаниите за кредитни карти губят пари с най-бързия ритъм от съвсем 30 години, съгласно Goldman Sachs. Такова нарастване на загубите се следи в новата история единствено по време на рецесията от 2008 година

Във време, когато водещи американски икономисти и политици към момента разпореждат очаквания на „ меко приземяване “ на американската стопанска система, ненадейно внезапен сигнал за доста по-лош сюжет беше изпратен от самия Федерален запас: за първи път от повече от десетилетие Федералният запас на Съединени американски щати разгласи, че ще редуцира към 300 чиновници от личния състав си тази година.

Броят на случаите на фалит в Съединени американски щати пораства към този момент 13 следващи месеца. През август 2023 година американците са подали повече от 39 000 молби за банкрут, което е 18% нарастване по отношение на същия интервал на предходната година. В допълнение към документите за персонален банкрут, повече от 41 600 нови корпоративни банкрути бяха докладвани през август, съгласно Unusual Whales.

Стратегическите петролни запаси на Съединени американски щати са паднали до 40-годишно дъно. Това лимитира способността на Вашингтон да пази потребителите от резултатите на нападателните съкращения на доставките от Саудитска Арабия и Русия, сподели Goldman Sachs. „ В този миг енергийната политика на Съединени американски щати има по-малко останали патрони. В нейния политически боеприпас са останали по-малко лостове “, сподели пред CNN Даан Стравен, началник на петролните проучвания в Goldman Sachs. Това е една от аргументите Goldman Sachs да чака цените на петрола да останат високи, приблизително $100 за барел през идната година. „ Трицифрените цени на петрола ще покачат към този момент високите цени на пазара, влошавайки инфлацията и евентуално повлиявайки на конкуренцията за Белия дом през 2024 година “

Скорошно изследване на NBC News сподели, че 71% от американците считат, че страната се движи в неверна посока. В повече от 30-годишната история на тези изследвания в никакъв случай не е имало „ толкоз високо равнище на резистентен скептицизъм “.

С всеки нов месец на тази година прогнозите на западните икономисти стават все по-тревожни. Ако през лятото те към този момент предричаха „ Армагедон “ за международната финансова система, основана на $, само че към момента се надяваха на намаляване на „ приземяването “ на американската стопанска система, в този момент на практика няма съображение за сходни очаквания.

Ако погледнете това от световна позиция, Владимир Путин е прав. Светът се отървава от хищническата финансова система на Запада.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР