На среща с трима министри Марк Жирардели се представи за

...
На среща с трима министри Марк Жирардели се представи за
Коментари Харесай

Марк Жирардели се представи за собственик на Юлен

На среща с трима министри Марк Жирардели се показа за 100% притежател на " Такс сървисиз лимитед ", която от своя страна е мажоритарен притежател на " Юлен ". Това заяви екоминистерството през днешния ден. Петкратният притежател на международната купа по ски алпийски дисциплини до оня ден се представяше единствено като дипломат на Банско по света. Ето известието на Министерство на околната среда и водите по въпроса:
" Министрите на околната среда и водите Нено Димов, на туризма Николина Ангелкова и на стопанската система Емил Караниколов се срещнаха с Марк Жирардели в Министерството на околната среда и водите по отношение на развиването на ски зона Банско. Марк Жирардели беше съпроводен от юристите на „ Юлен “ АД.
На срещата бяха разисквани концесионния контракт за ски зона Банско и нуждата от създаване на втори кабинков въжен превоз в курорта. Министър Димов изясни на Жирардели, че сега се водят договаряния за изменение и допълнение на контракта за даване на концесия с „ Юлен “ АД, за което е акредитиран от Министерския съвет. С смяната се цели да бъдат изчистени неяснотите с границите на концесионната територия на ски зона Банско, както и да се промени и усили концесионното заплащане. Беше разисквана също нуждата от залагане в контракта на наказания при нарушаване на екологичното законодателство.
На срещата беше подложен въпросът за собствеността на „ Юлен “ АД. Във връзка с публичния интерес и в името на развиването на курорта Банско, Марк Жирардели показа пред министрите истински документи, удостоверяващи, че има 100% от собствеността на " Такс сървисиз лимитед ", която компания е мажоритарен притежател на „ Юлен “ АД. Той сподели, че е упълномощил мениджмънта на „ Юлен “ АД да водят договаряния по поставените тематики и да се намерят решения за бъдещото развиване на Банско.
Всички участници в срещата изрично обявиха, че зимният туризъм има бъдеще в България и би трябвало да се развива ".
В събота, на откриването на зимния сезон в Банско Жирардели изиска " незабавна среща с Бойко Борисов и отрасловите министри " за развиването на Банско. 55-годишният австриец съобщи, че е извънредно време курортът да се снабди с втори въжен превоз.
" И в навечерието на новия сезон доста мои другари от чужбина не стопират да ме питат за какво към момента в Банско няма втора кабина ", сподели той. Скиорът е почетен жител на Банско и дипломат на града, а една от пистите в курорта носи неговото име.
Новината, че Жирардели е притежател на " Юлен " слага в забавна светлина изказването на основния прокурор Сотир Цацаров, че знае кой е притежател на компанията, само че не може да си спомни името. " Знаем кой е действителният притежател на " Юлен ". Не мога по памет да кажа, само че щом желаете, ще го обявим ", сподели Цацаров в края на ноември в шоуто на Слави. Миналата седмица " Сега " още веднъж попита прокуратурата и екоминистерство кой е притежател на " Юлен ", само че нито едно от двете ведомства не отговори.
В същия подтекст при започване на годината министър председателят Бойко Борисов разгласи, че всеки в страната знае, че Цеко Минев е притежател на " Юлен ", само че самият Минев го опроверга.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР