На среща на корпоративния персонал главният изпълнителен директор на Meta

...
На среща на корпоративния персонал главният изпълнителен директор на Meta
Коментари Харесай

Изкуственият интелект превзема и Фейсбук

На среща на корпоративния личен състав основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг разгласи, че компанията ще стартира да вгражда генератори на текст, изображения и видео във водещите си обществени платформи Фейсбук и Instagram.

Въпреки че Meta постоянно е била в челните редици на създаването и проучването на моделите на генеративен ИИ, компанията ненапълно се забави с консолидираното им в личните си артикули.

На срещата на чиновниците Зукърбърг разгласи няколко технологии, които се намират в разнообразни стадии на разработка и вътрешно тестване. Много от тези технологии ще станат налични за потребителите на услугите и продуктите на компанията.

Например една такава технология ще даде опция на потребителите да трансформират личните си изображения и фотоси въз основа на текстово изложение и по-късно да ги споделят в Instagram Stories.

Друга технология ще разреши основаването на няколко бота с изкуствен интелект с разнообразни характери и качества. Те ще могат да оказват помощ или да забавляват потребителите. Споменатите ботове с изкуствен интелект ще се употребяват основно във Фейсбук Messenger и WhatsApp. През юли компанията ще организира и вътрешен хакатон за генеративен ИИ.

Докато Meta към момента обмисля консолидираното на инструментите за генеративен ИИ в своите артикули, други софтуерни колоси към този момент са на стадий по-голяма интеграция.

Microsoft, да вземем за пример, прибавя разнообразни AI асистенти към своя програмен продукт Office, операционната система Windows и търсачката Bing. По-пряк съперник на Meta, услугата Snapchat, пусна бот с ИИ, наименуван Snap AI, а други компании, от Adobe до Salesforce, пуснаха голям брой нови функционалности, които интегрират генеративен ИИ в техните артикули.

„ През последната година станахме очевидци на някои в действителност невероятни пробиви, качествени достижения в региона на генеративния ИИ. Това ни открива опция да използваме тези технологии и да ги вградим във всеки наш артикул ", разяснява Зукърбърг пред Axios.

Източник: Труд

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР