На специално събитие в Китай освен новите флагмански смартфони Xiaomi

...
На специално събитие в Китай освен новите флагмански смартфони Xiaomi
Коментари Харесай

Мобилната операционна система HyperOS на Xiaomi е официално представена

На особено събитие в Китай с изключение на новите флагмански смарт телефони Xiaomi 14 и 14 Pro, компанията показа и революционната си платформа HyperOS. За компанията това е стратегическа стъпка към построяването на екосистема от интелигентни устройства, домове и транспортни средства.

Xiaomi HyperOS не е просто добавка към интерфейса, каквато беше MIUI, а пълноценна софтуерна платформа. Тя е с размер единствено 8,75 GB, което, както съобщи разработчикът, я прави „ най-малката в промишлеността “. Компанията е оптимизирала продуктивността на системата, изпреварвайки опциите на Android при бързи устройства – те стават даже по-бързи.

Xiaomi е направила оптимизации в 4 области:

Обработка на паметта – ускорено е стартирането на приложенията, усъвършенствана е работата им във фонов режим; Стабилизирана е продуктивността на файловата система – устройството постоянно работи „ като ново “; Решени са редица проблеми със забавяния и сривове на мрежовата връзка в редица сценарии; Добавен е резултат на размазване в действително време за графичната подсистема.

Най-важната иновация е технологията Xiaomi HyperConnect – тя дава отговор за динамичното свързване на устройствата в действително време. Устройствата се сплотяват в мрежа, чиято организация се конфигурира в един център с опция за задаване на цели съгласно статуса на потребителя. Например, задните камери на смарт телефоните могат да се употребяват за видеоконферентна връзка на компютър, а смарт телефонът може да се синхронизира с таблет посредством 5G по време на подготовка. Излъчването на вести сред устройствата ще помогне да вземем за пример да се наблюдава положението на извикано такси на тв приемник. Системата Xiaomi HyperConnect е отворена за разработчици от трети страни, което ще разшири обсега на интелигентното съоръжение.

Xiaomi HyperOS разполага с набор от интегрирани огромни езикови модели с изкуствен интелект. По-специално, те ще оказват помощ за сформиране на текстове, снимане на документи и разпознаването им за офис приложения, преобразяване на скици в красиви изображения, търсене на изображения по описания, потребление на ресурсите на невронните процесори за възстановяване на успеваемостта и сигурността без свързване с облак.

Сигурността на системата се обезпечава от системата Trusted Execution Environment (TEE) на Xiaomi. Тя се употребява за отбрана на чувствителни данни, в това число биометрични данни, пароли и шаблони за отключване на екрана. TEE се употребява и за връзка с други устройства в мрежата, като дава отговор за криптирането от край до край.

Xiaomi също по този начин разгласи, че операционната система Vela OS за устройства за интернет на нещата минава към отворен код под лиценза Apache 2.0, което ще насърчи съдействието и нововъведенията в софтуерната общественост.

Официалната обществено налична версия на Xiaomi HyperOS ще бъде пусната за китайските устройства през декември, а световните им версии ще я получат през първото тримесечие на идната година. Първата партида поддържани устройства включва Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro (с авансово конфигурирана HyperOS), както и Redmi K60 Ultra и Xiaomi Pad 6 Max 14. Други модели ще бъдат оповестени на по-късна дата. Xiaomi HyperOS ще се предлага и във версии за тв приемници, умни часовници, камери и високоговорители.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР