На специална церемония в залата на Общинския съвет на Видин

...
На специална церемония в залата на Общинския съвет на Видин
Коментари Харесай

Най-добрите в математици в област Видин получиха грамоти

На специфична гала в залата на Общинския съвет на Видин бяха наградени с грамоти учениците, заели призови места в регионалния кръг на ученическата олимпиада и националните надпревари по математика. На формалното празненство участваха кметът на Община Видин Огнян Ценков и началникът на Регионалното ръководство на образованието Веселка Асенова.
„ Щастлив съм да видя толкоз доста млади и знаещи хора в град Видин. Искам да поздравя всички, които се включиха в тези надпревари, тъй като всеки един от вас е тук с помощта на положения труд, непримиримост и познания. А когато човек учи с готовност и е добре квалифициран - триумфът рано или късно идва. Моите възторженостти и към вашите учители и родители, които ви поддържат безусловно по пътя към вашия триумф “, сподели Огнян Ценков и добави, че математиката е езикът, на който приказват всички точни науки, цитирайки мисъл на огромния учен-математик Николай Лобачевски.
В математическите надпревари  взеха присъединяване над 1000 възпитаници от региона, а наградените на призови места са 73-ма. Те са взели участие в  Ученическа олимпиада по математика, Математическо съревнование „ Европейско кенгуру “, Пролетно математическо съревнование за възпитаници от 4 клас и Математическо съревнование „ Питагор “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР