На специална церемония в базата на Главния авиационен инспекторат Министерството

...
На специална церемония в базата на Главния авиационен инспекторат Министерството
Коментари Харесай

От днес Румъния разполага с първите хеликоптери Блек Хоук

На специфична гала в базата на Главния авиационен инспекторат Министерството на вътрешните работи на Румъния получи четири хеликоптера " Блек Хоук " (Black Hawk). Те ще бъдат употребявани за потребностите на инспекторатите за изключителни обстановки и оперативните структури на румънската полиция. Летателните машини са част от общо шест, закупени по европейския план “Визия 2020 ”, съфинансиран посредством Оперативна стратегия за огромна инфраструктура 2014-2020. 

“Искаме да имаме най-ефективни дейности, освен по линията на намесата при изключителни обстановки, само че и по линията на битката с престъпността, на отбрана на границите, на битката с противозаконната миграция, на публичния ред ”, съобщи по време на церемонията вътрешният министър на Румъния Каталин Предою, съобщи Българска телеграфна агенция. 

“Днес вършим голяма стъпка към бъдещето и към един метод на работа, който ще промени напълно метода ни за реакция в изключителни обстановки. Продължаваме да се готвим за провокациите, които знаем, че ще се случват и не приказвам единствено за климатични промени ”, съобщи на собствен ред ръководителят на Департамента за изключителни обстановки и основател на системата за незабавна помощ Раед Арафат. Той заяви, че през декември Румъния ще получи още един хеликоптер “Блек Хоук ”, предопределен за полицията, който ще се употребява за наблюдаване и ръководство на пътния трафик.

“Тези хеликоптери не са единствено за една задача. Те могат оказват помощ при произшествия в гората, пътни катастрофи с доста жертви, превозване на хора, превозване на материали, издирвателно-спасителни интервенции по земя и вода. Два от четирите хеликоптера, които виждате, могат да летят над морето и да изминават дълги дистанции ”, изясни Раед Арафат. 

През ноември 2021 година Министерството на вътрешните работи на Румъния подписа рамково съглашение за флотилия от до 12 хеликоптера „ Блек Хоук “ за потребностите на службите за незабавна помощ в страната. Договорът е на стойност над 269 млн. евро без Данък добавена стойност, като се планува летателните апарати да бъдат създадени в Полша от PZL Mielec, където се създават хеликоптерите " Блек Хоук " за Европа.

На днешното събитие участваха членове на президентската администрация, Народното събрание и държавното управление, както и представители на дипломатическите задачи в Румъния (Посолството на Република Полша и Посолството на Съединените американски щати в Румъния).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР