На специална церемония Регионална библиотека Сава Доброплодни- Сливен ще обявирезултатите

...
На специална церемония Регионална библиотека Сава Доброплодни- Сливен ще обявирезултатите
Коментари Харесай

Регионалната библиотека в Сливен обявява резултатите от конкурса „Читател на годината“ 

На специфична гала Регионална библиотека " Сава Доброплодни " - Сливен ще обявирезултатите от състезанието „ Читател на годината` 22 “. Проявата ще бъде на 11-ти януари, от 12.00 часа, в централното предверие на библиотеката.

Конкурсът „ Читател на годината ” се организира за осма поредна година и има за цел поощряване на четенето измежду всички възрасти и подкрепяне процеса на създаване на читателски привички. Резултатите демонстрират, че с отпадане на коронавирус рестриктивните мерки и възобновяване на естествения режим на работа през предходната година,броят на четящите хора от разнообразни възрасти се увеличавазначително и библиотеката заема все по-важно място в техния живот, задоволявайки търсения от всякакво естество: духовно, естетическо, научно, професионално.

По правилник на състезанието всяко обслужващо звено номинира сред своите читатели претенденти за наградата въз основата на най-вече заети книги и визити за годината. За 2022г. са номинирани 12 читатели с най-вече заемания от: Детски отдел, Чуждоезиков център и двете зали за свободен достъп. От номинираните се излъчва и носителят на наградата „ Читател на годината “ на библиотеката.

Всички номинирани читатели ще бъдат отличени с грамота и ще получат годишна читателска карта за 2023г. За носителя на наградата и за номинираните участващи в конкуренцията, управлението на библиотеката е планувало и спомагателни награди
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР