На специална церемония катедра Хандбал в НСА отпразнува 60 години

...
На специална церемония катедра Хандбал в НСА отпразнува 60 години
Коментари Харесай

Катедра Хандбал в НСА отпразнува 60 години от създаването си

На специфична гала катедра Хандбал в НСА отпразнува 60 години от основаването си. Някои от най-големите имена - състезатели и деятели на този спорт у нас бяха почетени с приветствени адреси.

Специалността хандбал е включена в „ Учебния проект ” на ВИФ от 1962 година с помощта на зелената улица дадена от проф.Д. Матеев и тогавашният зам.ректор и завеждащ катедра „ Спортни игри ”, проф. П. Щерев, който е и Председател на БФХ. Те позволяват първият випуск експерти да организира кратко образование в три семестъра. Така през м. юли 1963 година от ВИФ излиза първият випуск студенти със компетентност хандбал.

Ректорът на НСА проф. Николай Изов сподели: „ Всеки празник е мотив за равносметка, разбор на изминатия път и обрисуване на вероятностите за бъдещо развиване. Постигнатите триумфи от създателите, възпитаниците и настоящия състав на катедрата са мотив за горделивост. “

Той пожела на преподавателите да работят все по този начин безрезервно и да продължат да „ разпалват “ в студентите любовта към тези обичани и известни спортове. Проф. Изов връчи почетни плакети на изтъкнати преподаватели доайени и даде обещание вложения в базата за образование на хандбалните експерт в НСА.

От своя страна катедрата удостои Академичното управление на НСА с плакет за сполучливата взаимна работа.

Присъстващите на церемонията се върнаха обратно във времето, с цел да си спомнят за огромните триумфи.

Официални посетители на тържеството бяха Филип Виденов – изп. шеф на БФ Баскетбол, Любомир Ганев – президент на БФ Волейбол и Теодор Илиев – ген.-секретар на БФ Хандбал, който сервира на доцент Божилов почетен плакет за катедрата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР