На специален брифинг на Националния стадион Васил Левски министърът на

...
На специален брифинг на Националния стадион Васил Левски министърът на
Коментари Харесай

Щабът и Кралев разочаровани от футболните фенове, но ще допуснат 12 000 зрители на финала за Купата

На специфичен брифинг на Националния стадион " Васил Левски " министърът на младежта и спорта Красен Кралев разгласи публично, че на финала за Купата на България сред ЦСКА и Локомотив Пловдив ще бъдат позволени 12 хиляди фена. На конференцията на посред терена на стадиона се бяха наредили още Тодор Кантарджиев от щаба, здравният министър Кирил Ананиев, шефът в БФС и легенда Емил Костадинов, доктор Михаил Илиев и други видни персони.

" Днес в Министерския съвет организирахме съвещание на което взехме решения за използване на ограничения по време на тренировки и провеждането на футболни срещи. В момента заповедта изисква до 3-о число да бъдат показани ПСР проби на здравната комисия. Тази мярка остава в действие до привършване на изключителната епидемиологична конюнктура. При диагностициране на случай с ковид на футболист на даден тим той отива в карантина. За останалите състезатели на тима, треньора и длъжности лица ще се прави ПСР тест, те би трябвало да дадат 2 негативни теста в границите на 3 дни ", показа министър Кралев.

" Другото решение, което взехме, е обвързвано с финала за Купата. Аз показвам своето мнение. Разочарован съм от държанието на част от почитателите. Ние пуснахме последователите на стадиона, а те не оправдаха доверието ни. Виждате сами по време на осъществяване на срещата се скупчват на избрани места. Имайки поради значимостта на срещата, взехме решение да допуснем до 12 хиляди индивида. Зрителите би трябвало да бъдат разположение през седалка и през ред. Призовавам почитателите да са виновни, заплахата от болест към момента не е минала. Както ние се съобразяваме с желанието им да гледат обичаните си и тимове, по този начин и те да съблюдават нашите стремежи за съблюдаване на ограниченията ", разгласи още Кралев.

Финалът за Купата на България сред ЦСКА и Локомотив Пловдив е на 1 юли от 19:15 часа националния стадион „ Васил Левски “.

От брифинга стана ясно и че допускането на повече от 1000 индивида в бранш е изключение единствено за финала. За всички други срещи остава правилото за до 1000 последователи в бранш.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР