На снимката: “Шенчжоу-17 е на стартовата площадка в очакване на

...
На снимката: “Шенчжоу-17 е на стартовата площадка в очакване на
Коментари Харесай

Пилотираният космически кораб Шенчжоу 17 бе изкаран на стартовата площадка

На фотографията: “Шенчжоу-17 ” е на стартовата площадка в очакване на своя полет. Photo credit: CNSA

Вчера ракетата на Китай “Лонг Марч 2Ф ” с пилотирания галактически транспортен съд “Шенчжоу 17 ” бе изведена на стартовата площадка на космодрума Дзюцюан за иден полет в близко бъдеще.

Към галактическата станция “Тянгон ” ще се насочи екипаж от трима души, само че до този миг към момента не знаем имената им. По традиция те ще станат известни в последните часове преди старта.

Китайците също по този начин не са оповестили публично точния ден и час на полета, само че съгласно някои репортажи плануваната дата е 26-ти октомври.

Неоповестените астронавти ще се причислят към настоящия екипаж на орбиталната станция – Цзин Хайпен (командир), Чжу Янчжу (полетен инженер) и Гуй Хайчао (учен, първият невоенен астронавт на Китай). Цзин, Чжу и Гуй ще предадат командването към новия екипаж, след което корабът им “Шенчжоу-16 ” (която понястоящен е свързан с “Тянгон ”) ще се завърне на Земята.

Мисията на “Шенчжоу-17 ” ще продължи шест месеца. Това ще е общо 12-тата пилотирана експедиция на Китай и шестата до китайската станция.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР