на снимката: Сергей СтанишевНеобходими са спешни дипломатически усилия за приемането

...
на снимката: Сергей СтанишевНеобходими са спешни дипломатически усилия за приемането
Коментари Харесай

Станишев: Политическата нестабилност пречи на приемането на България в Шенген и еврозоната

на фотографията: Сергей Станишев
Необходими са незабавни дипломатически старания за приемането на България в Шенген и еврозоната, политическата неустойчивост пречи на процеса. Това съобщи някогашният ръководител на ПЕС Сергей Станишев пред bTV.

„ България се трансформира в пленник на вътрешнополитическите битки в някои страни “, разяснява Станишев и продължи:

„ Моята рекомендация е сега да се насочи вниманието в Нидерландия, Швеция и Австрия. Трябва да се работи неотложно. Трябва да сме дейни и поредни. Членството в Шенген и еврозоната ще е край на евроинтеграцията, а в случай че това не се случи е допустимо страната ни да бъде изтласкана в периферията, добави евродепутатът.

Изказването му буди интерес, тъй като сякаш упорства и прави всичко допустимо България да влезе в Шенген и еврозоната, само че пък се опълчва на европейските политики. Припомняме, че Станишев и цялата група на Българска социалистическа партия в европейския парламент, както никоя друга социалистическа партия в Европа, единомислещо не поддържаха резолюцията, с която афишират Русия за спонсор на тероризма. Това няма по какъв начин да не остане неусетно от нашите европейски сътрудници и да не повлияе на настроенията по отношение на влизането ни в Шенген и еврозоната. Все отново никой не желае страна, подкрепяща военна експанзия, с проруски президент и проруски партии в ръководството да се интегрира в европейското семейство.

Според Станишев смесването на хартиено и машинно гласоподаване ще докара до още по-голямо съмнение в изборния развой. С това негово изявление той се разграничи от обезверените опити на Българска социалистическа партия, отпред с водача на партията Корнелия Нинова, да върнат хартиените бюлетини за гласоподаване, с което провокираха голямо публично неодобрение.

„ Няма съвършена методика на гласуването, само че най-важното е системността. Видяхме пороците на хартиеното гласоподаване. Сега три пъти гласувахме с машини. Ако има подозрение, дано се постави повече надзор. Опасявам се, че ще се върне смесеното гласоподаване “, обясни Станишев.

Той ще остане зает с Българската социалистическа партия. Важно е да създадем разбор какво се случи през последните шест години в партията и кой носи отговорност за това, разяснява евродепутатът.

„ Нещата в левицата би трябвало да се вземат решение поетапно. Първото предизвикателство е пред Българска социалистическа партия след поредицата неприятни резултати. Обяснението с машинното гласоподаване е извънредно незадоволително. В момента имам терзание, че смесването на тематиките за левицата и Българска социалистическа партия може да се употребява от актуалното управление “, добави още Станишев.

По думите му непрекъсната промяна на позициите на Българска социалистическа партия – за еврозоната и машинното гласоподаване, разрушава доверието в партията.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР