На снимката: Нинова, Борисов, Карадайъ и ЯневСлед като получи третия

...
На снимката: Нинова, Борисов, Карадайъ и ЯневСлед като получи третия
Коментари Харесай

Очаква се Нинова, Борисов, Карадайъ и Янев да се срещнат днес

На фотографията: Нинова, Борисов, Карадайъ и Янев
След като получи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев, Българска социалистическа партия разгласи, че ще свика лидерска среща. Вчера ръководителят на партията Корнелия Нинова разгласи, че срещата ще бъде през днешния ден в 11:00 часа в Парламента. Очаква се на нея да участват Нинова, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, този на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, както и на „ Български напредък “ – Стефан Янев.

Борисов е удостоверил, че ще участва, сподели Нинова през вчерашния ден. Той също удостовери, че ще отиде на лидерската среща в профила си във Фейсбук. Днес следва да разберем дали това ще се случи, или някогашният министър председател ще откри опрощение да не отиде.

Ако въпреки всичко отиде, това ще са първите договаряния за държавно управление, в които Борисов взе участие, от 2017 година насам. Тогава договарянията бяха за кабинета „ Борисов 3 “.

Мустафа Карадайъ удостовери, че ще се срещне с Нинова още преди два дни. Същото удостовери през вчерашния ден и Стефан Янев от „ Български напредък “.

„ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ оповестиха през днешния ден, че няма да се отзоват за тази обща среща. И двете обединения обясниха, че биха разговаряли с Българска социалистическа партия, само че настрана. По думите на Политическа партия това може да се случи и в тристранен формат – диалози сред Българска социалистическа партия, Демократична България и Политическа партия.

„ Възраждане “ пък отхвърлиха диалози и показаха, че няма да се отзоват на поканата.

Третият мандат е последният вероятен за сформиране на държавно управление в границите на 48-ия Парламент. Към момента Политическа партия, ГЕРБ и „ Възраждане “ са декларирали, че няма да поддържат държавно управление с него.

По всичко наподобява, че мандатът ще бъде несполучлив, а след него ще отидем на нови предварителни избори.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР