На снимката: Николай Стайков Втората серия санкции по “Магнитски и

...
На снимката: Николай Стайков Втората серия санкции по “Магнитски и
Коментари Харесай

Николай Стайков: След втората серия санкции по “Магнитски”, не бих искал да съм главния прокурор в понеделник

На фотографията: Николай Стайков
Втората серия наказания по “Магнитски ” и съответните данни за лицата в тях с преводи, офшорни сметки и корупционни схеми пращат топката в най-много в полето на прокуратурата и КПКОНПИ, тъй като всички лица са минали през нея, и все още са или покрити, или изпрани, или надълбоко архивирани. А инспекциите на КОНПИ, КПКОНПИ и както там ще се споделя скоро, също не са разкрили нищо – никакви сметки в банки, никакви компании или противоречие в стандарта на живот. Всичко е било шест и половина. До през вчерашния ден.

Румен Овчаров беше упрекнат за “Белене ” и мини Бобовдол, всичко се влачи с години, вървели са и инспекциите за имущество. Преди година всичко завърши, индивидът си гледа старините и обикаля тв приемниците. И харчи парите, които бях осветени през вчерашния ден с точна сума и учредения, само че никой не знае за тях.

Владислав Горанов в никакъв случай не беше разследван, макар сигналите, есемесите с Божков за “девойката ” (която се оказа не някоя сервитьорка или масажистка, а назначената от Горанов началник на хазартната комисия), бележките с почерка на Домусчиев и Божков за “пълен съпорт ” в неговото министерство, мачлетата с екипа на Лудогорец и всичко останало. Никога.

Двамата шефове на АЕЦ „ Козлодуй “ (единият в ръководството повече при ГЕРБ, другият преди този момент по Българска социалистическа партия и Тройната коалиция) са били обект на доста инспекции, а единият беше и физически атакуван с явно предупредителна цел през 2011 година. Миналата година единствено имаше толкоз информация за контракти, повреди и доста проблеми в АЕЦ, а за договорите на компаниите на Ковачки е цяла обособена огромна тематика. Нищо задействано от прокуратурата, толкоз и от КПКОНПИ.

Николай Малинов и неговите мюнхаузеновски обещания към богати руснаци да им купи и сервира в сауната цялата Болгария, в случай че му заделят милиард-два за това вместо за нови яхти, от дълго време съм определил като смях от позиция на Наказателен кодекс. Вчерашните данни ясно приказват за заплащане на рушвет към арбитър Миталов преди няколко години, а зад това няма по какъв начин да не стои съответна информация. И двамата бяха обект на инспекции, които никой не споделя къде са, т.е. пиши ги на никое място.

Не бих желал да съм основен прокурор в понеделник заран. Този понеделник тъкмо имам поради.

Коментарът е оповестен от проверяващия публицист от Антикорупционния фонд Николай Стайков. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР