На снимката: наемници от ЧВК ВагнерАмериканското правителство ще обяви руската

...
На снимката: наемници от ЧВК ВагнерАмериканското правителство ще обяви руската
Коментари Харесай

САЩ обявява руската „Вагнер“ за престъпна организация

На фотографията: наемници от ЧВК " Вагнер "
Американското държавно управление ще разгласи съветската частна военна акция „ Вагнер “ за транснационална незаконна организация, заяви представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен от организациите.

Това определение ще разреши на Съединени американски щати и другите страни да лимитират интернационалния бизнес на наемническата войска и интернационалната ѝ мрежа от поддръжници.

Следващата седмица американското държавно управление ще наложи съответни наказания против Групата „ Вагнер “, уточни Кърби. Той не посочи какви ще бъдат те.

„ Вагнер “ е незаконна организация, виновна за зверства и нарушавания на човешки права в Украйна и по света, съобщи Кърби и добави, че има възходящо съревнование сред „ Вагнер “, съветската войска и съветски министерства. Вашингтон вижда напрежение да вземем за пример сред частната военна компания и съветското министерство на защитата, съобщи той.

Кърби добави, че през последните седмици „ Вагнер “ са получили доставка на оръжие и от Северна Корея.

На 18 ноември по думите му от Русия за КНДР е отпътувал трен, който е бил претрупан в Северна Корея и на идващия ден се е върнал в Русия. Има образни доказателства за това, добави той. Предполага се, че ще има още доставки на оръжие от КНДР.

Групата „ Вагнер “ се има от Евгений Пригожин, доверено лице на съветския президент Владимир Путин. В Украйна понастоящем в редовете на частната войска водят война към 50 000 бойци, сподели Кърби. По думите му измежду тях има 10 000 наемници и 40 000 пандизчии.

„ Най-накрая ЧВК „ Вагнер “ и американците са сътрудници. От в този момент нататък нашите връзки могат да се нарекат „ спор сред незаконни кланове “, реагира иронично Пригожин на новината нощес.

Наскоро той се похвали, че даже купува американско оръжие макар глобите, наложени против Русия поради войната в Украйна.

Близкият до Путин Пригожин е търсен от ФБР за интервенция в президентските избори в Съединени американски щати. То даже е оповестило парична премия за залавянето му.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР