На снимката: Милен ЦветковПрокуратурата отново поиска 15 години затвор за

...
На снимката: Милен ЦветковПрокуратурата отново поиска 15 години затвор за
Коментари Харесай

Прокуратурата настоява за 15 години затвор за убиеца на Милен Цветков

На фотографията: Милен Цветков
Прокуратурата още веднъж изиска 15 години затвор за Кристиан Николов, който преди две години блъсна и умъртви на пътя журналиста Милен Цветков, съобщи Lex.bg.

Делото завърши на втора инстанция в Софийския апелативен съд, където стигна след митинг на държавното обвиняване и частните обвинители, които желаят Николов да бъде приет за отговорен по обвиняването, че e предизвикал гибелта на Цветков при възможен предумисъл, а не при несъобразителност. По това обвиняване Наказателният кодекс планува най-малко 15 години затвор, а най-тежкото наказване е пожизнен затвор.

На първа инстанция обаче градският съд осъди Николов на 9 години затвор, откакто не одобри за потвърдено обвиняването за предумисъл и това докара и до по-лекото наказване. Съдът му наложи и възбрана да кара за 10 години, като той би трябвало да заплати и 40 000 лв. разходи по делото.

Николов аргументи гибелта на Милен Цветков на Великден през 2020 година, откакто се заби с автомобила си в колата на журналиста на червен светофар в София с близо 100 км/ч. и след приложимост на амфетамин, кокаин и марихуана.

По този мотив подсъдимият изяснява през последните две години, че пиел сок и чай за утешение и употребил специфична паста.

В пледоариите си през днешния ден прокуратурата и юристите на околните на Милен Цветков подчертаха, че Николов е бил под въздействие на опиати и в последните 300 метра преди удара е ускорявал придвижването на колата, вместо да понижи скоростта и да направи всичко допустимо да избегне удара.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР