На снимката: Маргарита РалчеваКореспондентът на БНР В Испания Маргарита Ралчева

...
На снимката: Маргарита РалчеваКореспондентът на БНР В Испания Маргарита Ралчева
Коментари Харесай

Кореспондентът на БНР в Испания Маргарита Ралчева с награда от СИЖБ

На фотографията: Маргарита Ралчева
Кореспондентът на БНР В Испания Маргарита Ралчева получи премията „ Светлана Плашокова “ на Сдружението на испаноговорещите публицисти в България на юбилейния Десети конкурс „ Светове и цветове 2022 “. Това е единствената премия в категория „ Радио “ в направлението „ За преписка от и за испаноезичния свят “.

Освен в „ Радио “, награди се връчват и в категориите „ Печатни и интернет издания и „ Телевизионни излъчвания “. От името на Ралчева, която е в Барселона, премията взе колежката ѝ от БНР, стратегия „ Хоризонт “ Савина Спасова. „ След десетките телевизионни награди, които съм получила, тази е извънредно скъпа за мен! Благодаря на БНР за опцията да покажа какво мога! “, написа по-късно Ралчева в профила си във Фейсбук.



Маргарита Ралчева има над 25-годишен стаж като публицист. Завършила е „ Телевизионна публицистика “ в СУ „ Св. Климент Охридски “, а по-късно и „ Дипломация на Европейски Съюз “. Тя е главното лице на новините на първата българска новинарска телевизия „ Европа “ в продължение на съвсем 10 години, след което години наред е сътрудник на медията в Брюксел. През 2003 година е специфичен делегат на телевизия „ Европа “ по време на войната в Ирак. Работила е и в екипа, положил основата на новините на Нова телевизия от 1994 до 1997 година. Носител е на десетки телевизионни награди. 

На церемонията по връчване на премиите на СИЖБ участваха посланици и почетни консули на показаните у нас испаноезични страни, както и представители на института „ Сервантес “ – София.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР