На снимката: Карл Нехамер, канцлер на АвстрияМиграционната криза е достигнала

...
На снимката: Карл Нехамер, канцлер на АвстрияМиграционната криза е достигнала
Коментари Харесай

И Австрия няма да ни подкрепи за Шенген

На фотографията: Карл Нехамер, канцлер на Австрия
Миграционната рецесия е достигнала „ трагично “ равнище в Австрия, заради което Виена към момента не поддържа присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство. Това съобщи през вчерашния ден австрийският канцлер Карл Нехамер пред публицисти във връзка първата годишнина от встъпването си в служба.

Само през тази година повече от 100 000 души са подали молба за леговище в Австрия, само че три четвърти от тях не са регистрирани в нито една страна от Европейски Съюз, сподели канцлерът, представен от австрийски организации.

„ Както беше обявено, изследванията демонстрират, че 40 % от нерегистрираните претенденти за леговище идват в Австрия през Турция, България, Румъния и Унгария, заради което Виена не може да одобри разширението на Шенгенското пространство “, показва още той.

За да могат двете страни към момента да получават свободен сигнал от Австрия, Нехамер съобщи, че е от значително значение да се понижи броят на незаконните имигранти, защото единствено тогава, съгласно него, може да се одобри, че външните граници на Европейски Съюз с България и Румъния ще работят по предопределение.

В петък Нехамер беседва по телефона с българския президент Румен Радев и организира диалози с румънския президент Клаус Йоханис в Атина.

По време на срещата – а и преди този момент пред Радев – австрийският канцлер още веднъж изложи обструкциите на Виена, само че румънският президент отхвърли, че страната му има неефективна отбрана на границите.

„ В Румъния няма и в никакъв случай не е имало неконтролируем поток от мигранти “, сподели Йоханис.

Министрите на вътрешните работи на Европейски Съюз ще се срещнат в четвъртък, с цел да обсъдят присъединението на Румъния, България и Хърватия към Шенгенското пространство. Те могат да решат да разширят зоната единствено със единодушието на всички страни членки.

Вчера Нидерландия заяви, че ще се съгласи идната седмица Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България. 
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР