На снимката: Иван ДемерджиевДо този момент има образувани 74 производства

...
На снимката: Иван ДемерджиевДо този момент има образувани 74 производства
Коментари Харесай

Демерджиев: Производствата за нарушения на изборните правила са свързани предимно с ГЕРБ и ДПС

На фотографията: Иван Демерджиев
До този миг има формирани 74 производства за нарушавания на изборните правила, свързани преобладаващо с две политически обединения – ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това сподели през днешния ден в ефира на bTV служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Има няколко сигнала, свързани с Българска социалистическа партия, както и един за „ Продължаваме промяната “, сподели още той.

„ Министерство на вътрешните работи се оправи със задачата да провежда почтени избори “, уточни Демерджиев.

„ Имаше известна ескалация на сигналите през последните дни, само че мисля, че бяха овладени “, уточни Демерджиев. Той разгласи, че днешният избирателен ден в цялата страна е минал умерено и без съществени установени нарушавания.

Има една присъда по бързо произвеждане, добави още Демерджиев. Той увери, че всички сигнали, по които работи вътрешното министерство и за които има данни за осъществено закононарушение, се изпращат на прокуратурата.

По време на акцията са осъществени над 100 профилирани полицейски интервенции, при които за арестувани общо 84 лица, стана ясно от думите на Иван Демерджиев. Всички рискови секции са били следени, увери той. По думите му органите на реда са установили, че цената на един глас е достигала до 100 лв..
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР